Vakcina jeste velika nada: Imunolog otkrio kad će početi MASOVNA PROIZVODNJA I PRIMENA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.04.2020

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcinacija jeste velika nada da iskorenimo koronavirus, ali to ne može da se desi ni lako, ni brzo, izjavio je danas imunolog Srđa Janković i dodao da ne savetuje oslanjanje na nadu u brzu vakcinu, pre nego što protekne, možda, godinu, godinu i po dana, ili čak dve.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Srđa Janković

Na konstataciju novinara da su Britanci krenuli sa testiranjem vakcine na dobrovoljcima, i da se očekuje, ako sve prođe dobro, da masovna proizvodnja krene u septembru, Janković je rekao da u taj vremenski okvir nisu uključena kompletna kilnička ispitivanja, kako bi se dokazala delotvornost i bezbednost u dovoljnoj meri.

On je rekao da vakcina može da bude napravljena u tom roku i mogu da postoje preliminarni dokazi, ali je potrebno više vremena da bude potpuno dokazano da je bezbedna i delotvorna, da može da se registruje i primenjuje masovno.

Što se tiče uključivanja naših stručnjaka, Janković kaže da bismo mi voleli da damo doprinos, ali koliko je to realno, znaće se tek kada vakcina malo odmakne.

- Koliko je realno da se njena proizvodnja može obavljati drugde… lično sam tu skeptičan, ali sačekajmo -rekao je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading