Situacija se popravlja: U Ćupriji i Paraćinu sve više izlečenih!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2020

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ćupriji i Paraćinu, opštinama Pomoravskog okruga, sa najviše zaraženih koronavirusom, situacija se poboljšava, sve je manje pozitivnih, a više izlečenih.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Ninoslav Erić

Predsednik opštine i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije, Ninoslav Erić, izjavio je da je u toj lokalnoj samoupravi "značajno smanjen broj obolelih, a povećan broj izlečenih".

- Trenutno imamo 133 obolela i oni se nalaze na Infektivnom odelenju Opšte bolnice u Ćupriji, na Sajmu u Beogradu ili u Vrnjačkoj banji. Imam informaciju da je njihova klinička slika lakša, nego što je bila na početku pandemije - rekao je Erić danas lokalnoj TV "Pomoravlje" u Ćupriji.


- Izlečeno je više od 90 obolelih i zato je realno očekivati da naredne nedelje broj obolelih bude ispod 100 - rekao je Erić.

Na primedbu da je na zvanicnom sajtu Vlade covid19.rs, od pre tri dana, u Ćupriji na koronavirus bilo pozitivno 227 osoba, Erić je istakao da je "to tačno, ali da se brojka odnosila na ukupan broj pozitivnih, od koga treba oduzeti broj izlečenih i preminulih".

On je ocenio da su rezultati "povoljni, da Ćuprija više nije žarište zaraze u Srbiji, ali da ne sme biti opuštanja".

Od sugrađana je zatražio, kao je rekao, "maksimalni oprez, ozbiljnost i poštovanje svih mera zaštite na ulici i zatvorenom prostoru".

Situacija se poboljšava i u Paraćinu, gde je pre tri dana bilo 138 pozitivnih na koronavirus, ocenio je direktor Opšte bolnice u Paraćinu dr Saša Bacić.

- Broj pacijenata je iz dana u dan sve manji, a oni koji su pozitivni na Kovid 19 su sa blažom kliničkom slikom - rekao je Bacić, a prenosi zvanični sajt opštine Paraćin.

- Sve je više izlečenih, među njima i devetoro zaposlenih na Odelenju ortopedije Opšte bolnice, koje je bilo zatvoreno, iz preventivnih mera, a sada radi - rekao je Bacić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading