Gojković o održavanju izbora: Dokle god imamo ovakvu situaciju, o politici ne razgovaramo!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nije danas hteo da odgovori na pitanje treba li odložiti izbore koliko god je moguće, s obzirom da će virus trajati prilično dugo, te podsetio na stav predsednika i vlade da se nadležni ne bave politikom, dok traje epidemija koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Gojković

Demokratija je, kaže Gojković, osnovana u staroj Atini, a kada je država bila u opasnosti, prestajali su svi politički sukobi, a vodilo se računa o interesima države.

- To je politika predsednika i vlade. Dokle god imamo ovakvu situaciju, o politici ne razgovaramo. Biće prostora i vremena da se vratimo u političku arenu i da razgovaramo na način kakav je uobičajen u političkim sistemima Evrope i sveta - rekao je Gojković.

Tako je odgovorio na pitanje novinara zar ne treba odložiti izbore koliko god je moguće, budući da su prognoze epidemiologa da će virus trajati prilično dugo, uz očekivanje da će "političari želeti izbore što pre, kako bi preuzeli zasluge za visoku stopu preživelih".

Gojković je rekao da je "stav predsednika Vučića jasan, da se, dok je država ugrozena, niko od nas ne bavi politikom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading