Zlatibor Lončar: Ono ispred skupštine, nije incident već klasično nasilje!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

11.05.2020

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da ono što se dogodilo ispred Skupštine Srbije nije bio incident, već "klasično nasilje" nad poslanikom Marijanom Rističevićem i izrazio čuđenje što su izostale osude i reakcije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zlatibor Lončar

- Radi se o klasičnom nasilju, pre svega nad narodnim poslanikom Marijanom Rističevićem, koji je prebijen. To je stvar koja ne treba da se krsti nekim drugim imenom. Nasilje i prebijanje - rekao je Lončar za TV Prva.

Lončar je upitao šta građani treba da očekuju od nekoga ko pretenduje na vlast, ako on, kako je naveo, "prebija, maltretira, sprovodi nasilje pred kamerama i domom skupštine, koji treba da bude svetinja i oaza mira".

- Šta će se desiti građanima ako se to dešava ministrima, narodnim poslanicima - upitao je Lončar.

On je dodao da se tako nešto ne toleriše ni u jednoj zemlji.

- Da li mislite da ovo može da se desi u jednoj Americi, da priđete u jednom Bundestagu i bijete poslanike ili priđete Kongresu, gde ulazi kongresmen i da ga neko prebije ili neko od državnih sekretara da dobije batine. Da li mislite da je to realno - upitao je Lončar.

On je dodao da je za njega "krajnje nejasno da je moguće da prođe ovoliko vremena i da nema nikakve reakcije".

- Da jedna kukavica, jedan talog, bije ljude i maltretira, a onda sutradan strajkuje glađu. To je ta politika. Šta je to šizofrenija? Danas bijem, sutra štrajkujem, ne znam šta radim prekosutra. To je politika za koju neko treba da glasa, koja je alternativa u Srbiji. I na sve to nema nikakve reakcije. Šta građani misle? Da je to normalno ako mogu da biju ministra, poslanike, što ne bi tukli sve ostale građane koji im se ne sviđaju, koji ne misle kao oni - upitao je Lončar.

On je dodao da Obradović i njemu unosio u lice i vukao ga za ruku.

- Mislite da je neko to osudio? Je l'' ste čuli da je neko osudio? Ja nisam čuo - rekao je Lončar i dodao da veruje u ono što je rekao predsednik Aleksadar Vučcih - da naša deca i mi nećemo živeti u Srbiji gde je tako nešto moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading