Bože, daj da pređemo cenzus bilo kako: Dveri idu kod patrijarha sa čudnom molbom

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

18.05.2020

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odloženih izbora koji su bili raspisani za 26. april, zbog epidemije koronavirusa, tolerisanja javnog okupljanja za vreme policijskog časa, smanjivanje cenzusa i drugih benefita koje je vlast omogućila opoziciji, Izgleda da im ni to nije dovoljno, te je poslanik Dveri Dragan Vesović uputio danas molbu patrijarhu Irineju da pozove na stišavanje strasti i na dijalog između predstavnika vlasti i opozicije u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Vesović je patrijarha obavestio o razlozima štrajka glađu lidera Dveri Boška Obradovića, koji traje 10 dana, te o njegovim zahtevima.

Među zahtevima je, kako je navedeno u saopštenju, da se svi politički činioci javno i pisano obavežu da će poštovati Ustav Srbije, Rezoluciju 1244 i međunarodno pravo po pitanju statusa Kosova i Metohije, kao i da tužilaštvo i sudski organi svima sude pođednako.

U molbi se, između ostalog, navodi i Obradovićev zahtev da mediji u Srbiji budu slobodni i nepristrasni, da se uspostavi dijalog vlasti i opozicije i da se stvore uslovi za održavanje, kako navode, slobodnih i demokratskih izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Dragica

18.05.2020 09:04

U ovakve stvari ne treba mešati crkvu.Izbori i izborna volja naroda će zapušiti usta opoziciji.Narod vidi i zna ko je trenutno jedini, pravi i najbolji za Srbiju.

Jela Kv

18.05.2020 09:05

Boze sačuvaj im pamet

Milan

18.05.2020 09:07

Kako li su jadni..nikada neće ima ti podršku naroda.A,crkvu ne treba da mešaju u politiku.

Tija

18.05.2020 09:10

Zaista nepotrebno,ali oni za bolje i nisu! Nema njima pomoci jer je evidentno da podrsku nemaju.