(VIDEO) Brutalne uvrede savetnika u crnogorskom ministarstvu: Popovi valjaju HEROIN, I KRADU pare sa IKONA!

Autor:

Vesti

03.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvrede na račun Srpske pravoslavne crkve postale su uobičajen manir milogoraca, a sada im se priključio i državni funkcioner, savetnik u crnogorskom ministarstvu prosvete Marko Šćepanović.

RepublikaFoto: e-stock
Litija u Crnoj Gori

On je, naime, snimio pesmu u kojoj vređa sveštena lica, aludirajući da kradu pare sa ikona i da valjaju heroin. U ovoj pesmi Šćepanović, kome i na Fejsbuk stranici piše da je zaposlen u resoru kod Damira Šehovića, navodi "da prijave me ne smeju jer držim ih u šake, ja dobro znam da mnogo vole dečake".

Šcepanović peva i "sa ikone sav novac u svom džepu stavljam, sa Biblijom u ruci i heroin još valjam".

- Niko nas ne dira, svak se blesav pravi zbog mantije ja mogu kriminalom da se bavim. Mantija mi daje moć da nekažnjeno mogu proć - navodi se u pesmi pod nazivom "Mantija".

NEMUŠT ODGOVOR

Iz crnogorskog ministarstva prosvete potvrđeno je da Šćepanović radi kod njih.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

- On jeste angažovan putem ugovora na određeno vreme u ministarstvu prosvete nakon prethodno sprovedene zakonske procedure i javnog oglasa na kojem je bio jedini kandidat koji je ispunjavao zakonske uslove, a koji se pojavio na usmenom intervjuu. U ovom momentu ne raspolažemo informacijama u odnosu na pitanje koje ste postavili. Svakako da ćemo ih pažljivo proveriti - odgovorilo je ministarstvo.

Đukanović pretio proterivanjem

Sezonu lova na sveštenike SPC odavno je otvorio baš Milo Đukanović. Tako je, povodom svog predloga o formiranju crnogorske pravoslavne crkve, rekao da ne razume šta je tu sporno.

- Većina sveštenika je došla iz prostora odakle su proterani. Umesto da su naučili lekciju, oni sluđuju narod u Crnoj Gori - rekao je Đukanović.

U dopisu je napomenuto da zaposleni u bilo kojem ministarstvu i javnoj upravi imaju pravo na sopstveni stav u odnosu na društvene teme, ali nikako i na ponašanje koje bi rušilo ugled i dostojanstvo prosvetnog sistema.

"ZAPALITI GOVEDA"

Šćepanović je samo nastavio niz brutalnih uvreda od kojih ne prezaju ni najviši predstavnici Milovog režima. Tako je ambasadorka u Turskoj Mirna Nikčević svojevremeno na svom Fejsbuk nalogu, povodom Trojičindanskog sabora održanim pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, napisala da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

U odgovoru na primedbu izvesne Irene da je bila u Manastiru Dajbabe, Nikčevićeva je odgovorila da je, što se tiče Dajbaba, išla tamo, kako kaže, da se zaje*ava sa popovima mrznim i poručuje sagovornici:

Poredio litije i inkviziciju

U dodvoravanju vođi i osudi litija kojim Srbi brane svoje svetinje daleko je otišao i crnogorski novinar i publicista Marko Špadijer.

- Litije vode popovi sa ustaljenom ikonografijom i određenom maršrutom i, što bi rekao Dositej Obradović, zamajavaju kolonu praporcima i kandilima. Da se litija ne bi pretvorila u karneval, treba obezbediti ozbiljnost. Litije propagiraju njihovi navijači u Srbiji i Crnoj Gori. Predstavljaju ih kao duh naroda koji se buni protiv antisrpskog režima, a Amfilohija veličaju kao Mesiju. Svaki javni kritički stav ili neslaganje sa litijama dočekuje na nož inkvizicija, koja goni jeretike - napisao je Špadijer.

- Odluči se ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih.

Posle simbolične kazne od 600 evra, koju su iz solidarnosti platila trojica njenih kolega, nastavila je po starom.

- Uoči nestajanja sa istorijske scene, predlažem svetom srpskom trojstvu moćan performans za kraj - da Amfilohije prošeta mošnje Vučića i Irineja (koliko god da su ostaci skromni, imaju duhovnu vrednost) kako bi im se poklonio svaki onaj koji trpi smrzlenije ovih sudnjih dana za SPC - napisala je na Fejsbuku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ognjen

03.06.2020 10:07

Crna Gora nije demokratska država. Autokrata i diktator vlada 30 godina.

Deran

03.06.2020 17:55

Poznato je celoj Evropi ko su kriminalci u Crnoj Gori.