RASTE BROJ OBOLELIH U SMEDEREVU: Koronavirus ušao i u Železaru!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

02.06.2020

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Smederevu i Podunavskom okrugu broj zaraženih novim koronavirusom nastavlja da raste. Od poslednjeg izveštaja od pre sedam dana broj obolelih u gradu skočio je za 22, a broj zaraženih u okrugu za 34 ukupno. Tako u Smederevu ima 211 pozitivnih na Kovid-19 i 331 u Podunavskom okrugu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Broj inficiranih se povećao i u Velikoj Plani - sa 39 na 47 - kao i u Smederevskoj Palanci sa 69 na 73.

U Palanci ima i jedan novooboleli zdravstveni radnik koji se šalje u kovid bolnicu.

Što se tiče Smedereva, prema prikupljenim informacijama u Kajzenu je 30 pozitivnih, u firmi Roza katene pet, u "Luka fudu" 21, u Železari 10, u firmi PKC jedan, u Metehu jedan, u Eurobanci tri. Svi zaposleni sa pozitivnim nalazima upućuju se u različite kovid bolnice - saopštila je jučerašnje podatke direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Ana Jovanović, ne navodeći informacije o broju obolelih u firmi "Milan Blagojević Smederevo" u kojoj je ranije potvrđen jedan slučaj zaraze.

Ona je dodala i da je nepromenjena situacija u Braničevskom okrugu, takođe pod nadležnoću ZZJZ Požarevac, te da je ukupno 138 pozitivnih na koronu, uz napomenu da nema nijednog na lečenju, te da su svi već izlečeni.

Ono što se vidi iz prethodno navedenih podataka u vezi sa prodorom virusa u radne kolektive u Smederevu, jesu i tri nova imena. U pitanju su Železara, Meteh i Eurobanka.

U radu firmi potvrđena infekcija donela je promene samo Metehu, koji se bavi metaloindustrijom.

Oni su zatvorili jednu proizvodnu liniju gde je radilla jedna pozitivna osoba. Ostali su uzorkovani, ali nema više pozitivnih.

Kajzen, koji se bavi proizvodnjom tekstila, prva je tamošnja fabrika u kojoj je buknula zaraza. Radnici su otišli najpre na sedmodnevni kolektivni odmor, koji je potom produžen još sedam dana, a neće raditi ni ove nedelje.

Podatak koji je posebno upadljiv jeste da je Smederevo od 15. marta do 18. maja, što je čak 12 dana od ukidanja vanrednog stanja u zemlji,  imalo 110 slučajeva zaraze, te da se do danas, broj inficiranih gotovo udvostručio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading