Parada pobede 24. juna na CRVENOM TRGU: Srpska vojska će marširati u Moskvi!

Autor:

Vesti

03.06.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je pozvala vojnike iz 19 zemalja da učestvuju u paradi pobede na Crvenom trgu, izjavio je juče ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Među njima će, kako saznaje Srpski telegraf, biti i pripadnici Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vojska Republike Srbije

Šojgu je na pres-konferenciji u Moskvi rekao da će na paradama pobede u Rusiji, koje će biti održane 24. juna, učestvovati 64.000 ljudi, a na paradi na Crvenom trgu 14.000, prenosi ruska televizija Zvezda.

On je dodao da će na paradi u Moskvi biti prikazano 225 jedinica naoružanja, vojne i specijalne opreme, a učestvovaće i 75 aviona.

- Posetioci će moći da vide više od 20 novih modela vojne opreme, uključujući avione su-57 i mig-31K - naveo je Šojgu.

U Rusiji će na paradama pobede u devet gradova-heroja i 19 gradova u kojima su raspoređeni štabovi vojnih okruga i flota biti prikazano ukupno 1.850 komada opreme, a leteće 511 aviona.

Ruski predsednik Vladimir Putin je paradu najavio 26. maja.

NAŠI VOJNICI ĆE BITI MEĐU 64.000 UČESNIKA PARADE

- Naređujem da se započnu pripreme za vojnu paradu u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu u glavnom gradu Rusije, Moskvi, i drugim gradovima. To ćemo učiniti 24. juna, dana kada je održana legendarna istorijska parada pobednika, kada su Crvenim trgom prošli borci koji su se borili u blizini Moskve i branili Lenjingrad, borili se kod Staljingrada, oslobađali Evropu i jurišali na Berlin - rekao je Putin.

Šef države je objasnio da Besmrtni puk neće moći da se održi 24. juna jer neće biti moguće da se ispune strogi zahtevi bezbednosti i držanja odstojanja kada se na gradskim ulicama nalazi "beskrajna reka ljudi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading