U KBC ZVEZDARA 118 OBOLELIH OD KORONE! Najmlađi ima 19 godina

Autor: blic

Vesti

29.06.2020

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U uključenju u jutarnji program na Prvoj televiziji, direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan rekao je da u toj bolnici trenutno ima na lečenju 118 pacijenta obolelih od kovida-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Naša bolnica je od petka počela da radi kao kovid bolnica. Primili smo 118 pacijenta i oni uglavnom imaju lakšu i srednju kliničku sliku. Imamo i pet pacijenta sa težom kliničkom slikom od kojih je jedan na respiratoru - rekao je doktor Svorcan.

Direktor KBC Zvezdara potvrdio je da su sada pacijenti nešto mlađi nego proletos, ali da se većinski javljaju sa sličnim simptomima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Sada dominiraju osobe neke srednje životne dobi - od 30 do 50 godina. Najmlađi pacijent nam ima 19 godina. Uglavnom kao simpome navode temperaturu, malaksalost i iskašljavanje. Kada utvrdimo da je došlo do pneumonije, pacijenti se upućuju na bolničko lečenje - ispričao je dr Svorcan.

Više informacija iz rubrike vesti pročitajte ovde

On je naveo i da veći deo KBC Zvezdara funkcioniše u nonkovid statusu. Odnosno, samo je deo bolnice pretvoren u kovid ambulantu dok većina odeljenja poput očne, ortopedske, ginekološke i urološke ambulante rade normalno i primaju pacijente.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dr Svorcan napomenuo je i da je odvojeno osoblje koje radi u kovid ambulanti i oni ne rade u nonkovid delu bolnice kako ne bi došlo do mešanja sa ostatkom medicinara, ali i pacijenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading