Vanredno stanje u 4 grada Srbije! OVE mere se primenjuju u Vranju, Tutinu, Kragujevcu i Novom Pazaru, a šta čeka prestonicu?

Autor:

Vesti

02.07.2020

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije proglasila je vanredno stanje u četiri grada, a kako je najavljeno, predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić večeras će konačno saopštiti da li će i u prestonici biti uvedene rigorozne mere poput policijskog časa, ali nije isključeno ni potpuno zatvaranje grada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naime, u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju od danas je zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata je od 7 do 20 časova.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Mere podrazumevaju i prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako, da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Novi Pazar

Uredba podrazumeva i punu primenu svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložena su okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće organizovani uz primenu svih mera lične zaštite, fizičku distancu od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica.

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, a uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje će raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading