Radikali se ruše kao kula od karata! Šarović napao Šešelja: "Voziš džip od 140.000 EVRA, a zastupamo sirotinju"

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

12.07.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sednici Centralne otadžbinske uprave došlo do žestoke rasprave lidera radikala i potpredsednika stranke. Povod su bili loši rezultati izbora, ali se brzo stiglo i do drugih stvari

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Nemanja Šarović i Vojislav Šešelj

Na sednici Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke došlo je do okršaja dela članstva sa liderom stranke, a najžešći sukob Vojislav Šešelj je imao sa svojim potpredsednikom Nemanjom Šarovićem.

Rasprava između Šarovića i Šešelja, koja je kulminirala kada su se dotakli skupocenog džipa lidera radikala, završila se Šešeljevom opaskom da u SRS može biti samo jedan od njih dvojice, ekskluzivno saznaje Kurir.

Problem i Jutka

Centralna otadžbinska uprava održana je u utorak, 7. jula, na njoj su usvojena neka nova kadrovska rešenja, ali je tačka - osvrt na rezultate izbora - praktično otvorila Pandorinu kutiju.

Kadrovske promene

Novi šef IO, isključeno desetak članova

Novi predsednik Izvršnog odbora SRS je Đurađ Jakšić, dok je Miroljub Ignjatović, dosadašnji predsednik IO, imenovan za sekretara tog tela. Iz stranke je, takođe, isključeno desetak ljudi.

- Nekoliko članova uprave iznelo je svoje mišljenje zašto radikali nisu prešli cenzus. Većina je govorila da je trebalo više da napadaju vlast i naprednjake, te da ni odbori po Srbiji nisu bili dobro organizovani - kaže izvor Kurira koji je prisustvovao pomenutom sastanku i dodaje:

RepublikaFoto: youtube.com/Insajder Video
Milutin Jeličić

- Šešelj je svima odgovarao na primedbe, ali ga je Šarovićev nastup izbacio iz koloseka. Šarović je kritikovao Šešelja zbog Milutina Jeličića Jutke, rekao je da smo prvo podržali Jutku, pa nismo, pa se na kraju ne zna da li je on naš član ili ne, a omražen je u narodu. Šarović je naveo i da je poslanička grupa podbacila, da je trebalo da "udaraju u glavu", a ne o svakoj temi u Skupštini da polemišu izokola.

Terenac od 140.000 evra

Najžešću kritiku Šešelju je Šarović uputio zbog luksuznog terenca, koji lider radikala već izvesno vreme vozi. Reč je o džipu "rendž rover autobiografi", koji, prema pisanju medija, košta oko 140.000 evra!

- Šarović je kazao i da se narod pita kako to radikali zastupaju sirotinju, a Šešelj se vozi u najskupljem džipu? Na to mu je Šešelj odgovorio: "Zar ja ne zaslužujem da budem u džipu?" Rasprava se završila Šešeljevim rečima: "Da stavimo na glasanje - ili ja, ili ti?" - navodi naš izvor.

Šarović je, dodaje, odmah posle sednice otišao kući, nije odlazio kod lidera SRS u kabinet, a u međuvremenu se među zaposlenima u stranci povela priča da je, navodno, Šaroviću zabranjen ulazak u centralu. Šarović i Šešelj nisu odgovarali na pozive Kurira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radoje

12.07.2020 19:53

Vojo mars napolje iz partije.Zasrao si svuda.Moja podrska Sarovicu,a familija Seselj neka osnuje novu partiju.