JANKOVIĆ APELOVAO NA KRIZNI ŠTAB: Stavite tačku na ove priče o kolektivnom imunitetu, odgovor je NE!

Autor:

Vesti

13.07.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab se obratio građanima na konferenciji za medije i tom prilikom izneo najnovije podatke o koronavirusu u Srbiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Srđa Janković

Govoreći o navodima o kolektivnom imunitetu i značaju prokužavanja o kojem je dosta bilo reči u prethodnom periodu, imunolog Srđa Janković kaže:

- Kod mnogih infekcija, naročito respiratornih sličnih Kovidu-19, postoji očekivanje da će se prokužavanjem izgraditi kolektivni imunitet - objašnjava on.

- Nažalost, kod ove bolesti, baš zato što je to nov virus, ne možemo reći u kojoj meri se možemo na to osloniti.  Voleo bih da krizni štab stavi tačku na pitanje da li se možemo osloniti na kolektivni imunitet, odgovorom NE - zaključuje Janković.

Presek stanja: Pozitivno 279, preminulo 12 ljudi

U Republici Srbiji je do 15 časova 13. jula 2020. godine registrovano ukupno 18.639 potvrđenih slučajeva Kovid-19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.915 osoba od kojih je 279 pozitivno, objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Testirano je ukupno 498.343 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Na respiratorima je trenutno 154 pacijenta. U poslednja 24 časa preminulo je 12 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 405, a procenat smrtnosti u ovom trenutku iznosi 2.07%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading