Đorđević o povišici u javnim službama

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rada Zoran Ðorđević izjavio je da je današnji sastanak Socijalno-ekonomskog saveta bio konstruktivan i da vlada mora da brine o ulaganjima, ali i o poslodavcima kao i o radnicima, te da očekuje da će akcija suzbijanja sive ekonomije i pojačan rad inspekcije naredne godine dodatno napuniti budžetsku kasu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar Zoran Đorđević

Ðorđević kaže da je stav vlade da ono što je preduzeto 2014. godine bilo i još uvek je nepopularno, ali da se vide prvi pozitivni efekti mera štednje.

- Politika vlade je da se troši koliko se zaradi i mislimo da je tako najbolje - naveo je Ðorđević dodajući da je ne moguće očekivati da se za tri godine problemi visine plata u državi reše.

Socijalno-ekonomski savet i Sindikati i Unija poslodavaca vide da vlada želi da svojom politikom radi za dobrobit i radnika ali i poslodavaca, smatra Ðorđević, koji kaže da je njegova obaveza da razgovara s Ministarstvom finansija o šansama za povećanje plata službenicima u javnom sektoru. 

Na konkretno pitanje novinara da li će biti povišice plata za one koji nisu obuhvaćeni prethodnim merama vlade, Ðorđević je rekao "videćemo, ne mogu da pričam u ime ministarstva finansija niti u ime predsednice vlade", dodajući da će odgovor na to pitanje stići veoma brzo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading