Strance u Beograd dovodi ljubav!

Autor: novosti.rs

Vesti

30.12.2017

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizbežan deo pretpraznične atmosfere i vreve na beogradskim ulicama postali su i gosti iz celog sveta, čiji broj će, kako se očekuje, na ulasku u 2018. nadmašiti dosadašnji rekord.

RepublikaFoto: Tanjug
Turisti oduševljeni Beogradom/Foto: Ilustracija

- U Njujorku sam proslavio jedan Božić, a u Beogradu ću provesti drugi, pravoslavni. U međuvremenu, obeležićemo i moj rođendan i Novu godinu, pa će tako ovih desetak dana definitivno proći u sjajnom raspoloženju i dobrom društvu. Doleteo sam iz Njujorka pre samo šest sati, tako da još nisam imao priliku za detaljniji obilazak, ali prvi utisak su na mene ostavili novogodišnji ukrasi svuda po gradu.

Za doček na kućnoj žurki

Ovako je reporterima "Novosti", u jednom dahu, svoj doživljaj Beograda preneo Džonlin, profesionalni golfer iz SAD, jedan od mnogobrojnih stranaca koji su odlučili da praznične dane provedu baš u prestonici Srbije. Uz njega je i Sara, studentkinja iz Beograda, koja će biti i Džonlinov vodič tokom njegovog boravka. Ruku pod ruku, zajedno uživaju u gotovo prolećnom decembarskom danu.

- Još nismo sigurni gde ćemo provesti Novu godinu, ali verovatno će to biti neka kućna žurka - priča Sara. - Njegov rođendan ćemo verovatno provesti napolju, u nekom klubu ili kafiću.

Kroz šalu, Džonlin svojoj srpskoj prijateljici "zamera" to što mu je rekla da je previše hladno za golf, i savetovala mu da ne nosi štapove.

- U Njujorku je trenutno dosta hladnije, ovde je veoma prijatno. Ipak, stigli smo već i da se dodatno "ugrejemo" pivom u jednom pabu - smeje se Džonlin.

Da je ljubav osnovni motiv za strance da posete našu zemlju potvrđuje Patrik iz Majnhajma. Ovaj Bavarac radi u obdaništu, a bavi se i muzikom, a u Nemačkoj živi sa Srpkinjom Tatjanom. Prvi put je u poseti Beogradu i provešće praznike u tazbini.

- Grad je dosta velik, i na prvi pogled izgleda pomalo haotično, zato što se svuda mogu videti primeri različite arhitekture - objašnjava Patrik. - Saobraćaj je "interesantan", i deluje mi kao da svako vozi kako hoće. Ipak, specifičan je i radujem se obilasku, pošto ima mnogo lepih i živopisnih mesta. Upravo smo se zaputili ka kalemegdanskoj tvrđavi.

Parižani oduševljeni našom prestonicom

Kvanbo i Sinjue žive i rade u Parizu, a u Beograd su doputovali pre dva dana. Kako ističu, hteli su da zajedno dožive prazničnu atmosferu glavnog grada Srbije, ali će u njemu ostati samo do sutra. Najluđu noć u godini provešće u Mađarskoj.

- Prijatelji su nam pričali o svojim iskustvima u Beogradu i prosto smo morali i sami da ga vidimo - priča Kvanbo. - Budući da smo "zatrpani" poslovnim obavezama, odmor ćemo iskoristiti da obiđemo još nekoliko gradova u okruženju, a Budimpešta je naša prva naredna stanica.

Cene su povoljne, a ovdašnji ljudi izuzetno su srdačni - nadovezuje se Sinjue. - Nekoliko puta se desilo da za pravac pitamo nekoga ko ne govori engleski, da bi on sam odmah pronašao drugu osobu koja može da nam pomogne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading