I ZDRAVSTVENI RADNICI NA UDARU MALIH BOGINJA

Autor: Agencije

Vesti

30.12.2017

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnjama zaposlenih u niškom Domu zdravlja, u toj ustanovi su od malih boginja oboleli medicinske sestre i tehničari koji su imali kontakt sa pacijentima za koje se naknadno ispostavilo da su bili inficirani virusom morbila.

Foto: Ilustracija

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" od malih boginja u Nišu su obolele 82 osobe.

Kako agencija nezvanično saznaje, među obolelima se nalazi i desetak zdravstvenih radnika niškog Doma zdravlja.

Portparolka Doma zdravlja u Nišu Nevena Simović kazala je za agenciju da Dom zdravlja nema informaciju o broju zaposlenih koji su oboleli od morbila, jer vodi samo evidenciju radnika koji se nalaze na bolovanju, a ne i zbog čega su odsutni sa posla. 

U Kliničkom centru u Nišu u rekli su da je trenutno samo jedno lice zaposleno u toj ustanovi obolelo od morbila. 

Lekari te ustanove, i dalje se bore za život dvogodišnjeg dečaka obolelog od malih boginja. Dete je još pre deset dana priključeno na respirator zbog upale pluća koja je posledica komplikacija osnovne bolesti. 

Prema rečima načelnika odeljenja intenzivne nege Dečije interne klinike Dejana Milojevića zdravstveno stanje dečaka je nepromenjeno svih ovih dana. 

Do sada je u Srbiji od malih boginja obolelo 700 ljudi ali se ne očekuje da broj obolelih bude kao u Rumuniji oko 10.000 ili u Bugarskoj oko 5.000. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading