POMOĆ ŠKOLAMA NA KOSOVU I METOHIJI: Donatorska večera 30. januara

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.01.2018

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će 30. januara u Beogradu biti održana velika donatorska večera, na kojoj će biti prikupljena sredstva za pomoć srpskim školama na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Šarčević na KiM

- Zakazali smo 30. januara veliku donatarosku večeru, već se javio veliki broj privrednika i očekujemo da formiramo fondove trajnog karaktera, posebne devizne i dinarske račune za ubrzavanje pomoći školama na KiM - rekao je Šarčević novinarima u Kosovskoj Mitrovici. 

On je rekao da će biti nabavljena i oprema, da je već ponuđena pomoć kada su u pitanju kombi vozila za prevoz đaka, za nabavku elektronskih tabli, kao i za doniranje novca. 

- Mislim da je to jako dobra prilika i mi smo u Srbiji prihvatili donacije svih zainteresovanih kompanija da bi podigli bar sistem za učenje informatike - rekao je Šarčević.

Šarčević je precizirao da će donatorska večera biti održana 30. januara u beogradskom hotelu "Palas", koji pripada Srednjoj ugostiteljskoj školi u Beogradu. 

Ministar je prethodno održao sastanak sa direktorima 33 srednje skole sa KiM, kao i rektorom prištinskog univerziteta, izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading