REKREACIJA ZA NEZBRINUTU DECU: Deca osvajaju Rtanj

Autor:

Vesti

12.02.2018

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Civilno društvo "Radionica zdravog života" organizuje kamp na Rtnju za decu bez roditeljskog staranja iz doma "Jovan Jovanović Zmaj" koji će se održati od 14. do 17. februara u hotelu "Balašević".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Učesnici svečanosti na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

Povodom organizacije kampa, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, koji je podržao projekat, u subotu je održana svečanost na kojoj su se deci obratili profesori fakulteta, Miloš Marković iz Sportskog saveza Srbije i donatori iz vinarije "Komuna". Nakon uvodnog obraćanja, na fakultetu je organizovano merenje snage, a u Centru za medicinu i psihologiju sporta odrađeno je merenje dečijeg telesnog indeksa. Projekat je podržalo i Ministarstvo za sport i omladinu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Miloš Marković

- Na poziv profesora Darka Mitrovića sa Faklulteta za sport i fizičko vaspitanje, odazvali smo se akciji koju sprovode. Danas smo bili sa predstavnicim doma "Jovan Jovanović Zmaj". Sportski savez Srbije je odlučio da učestvuje u takvim akcijama jer deci treba pomoć. Oni su na raskrsnici i pred njima je budućnost. Sport će im pomoći u osamostaljivanju. Pohvalio bih rad OCD "Radionica zdravog života". Ovo nije prvi put da vode decu na kamp, a neće biti ni poslednji - izjavio je Miloš Marković iz Sportskog saveza Srbije i preneo je pozdrave predsednika i osvajača olimpijskog zlata Davora Štefaneka. Otkrio nam je da je on upoznat sa kampom i organizacijom ali da zbog puta u inostranstvo nije mogao da bude prisutan.

- Povodom kampa koji će se održati od 14. do 17. februara, organizovali smo ovu svečanost. Dekan i profesori su dočekali decu i organizovali su merenje snage i telesnog indeksa. Ovo su predprojektne aktivnosti koje se obavljaju pred sam put. Pokrovitelj projekta je Ministarstvo za sport i omladinu Vlade republike Srbije. Donator je vinarija "Komuna" koja je održala kampanju prikupljanja sredstava - rekao je Ljubiša Stefan Veličković predsednik organizacije i otkrio nam je da će se u aprilu organizovati sličan kamp za decu iz doma "Moše Pijade".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Novica na testu snage

 

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Testirane su i devojčice, Sonja je bila prva
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Tamara u Centru za medicinu i psihologiju sporta

Radionica zdravog života Beograd je organizacija civilnog društva koja je osnovana pre četiri godine. Usko sarađuju sa Centrom za zaštitu odojčadi dece i omladine Beograd "Zvečanska" i Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd. Godišnje organizuju nekoliko kampova za decu bez roditeljskog staranja.

- Ovaj kamp će biti sportsko-rekreativnog karaktera koji će imati i edukativne i turističke sadržaje. Kamp je vrsta pilot projekta sa ciljem da se utaba put daljim istraživanjima koja će se baviti vezom razvoja i sportskih aktivnosti. Slična organizacija će biti i u aprilu kada na kamp idu deca iz doma "Moše Pijade". Imaće iste uslove, a mi ćemo pratiti njihove reakcije. Ovo istraživanje je podržao i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Na Rtnju će se primenjivati i izletničke ture. Biće organizovano i planinarenje i pešačenje do samog vrha - rekao je Petar Spaić, koordinator projekata i projektnih aktivnosti pri organizaciji "Radionica zdravog života".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Stevan Karić i Petar Spaić

Projekat je finansijski podržala vinarija "Komuna".

- Organizovali smo prikupljanje novca u novembru. U saradnji sa restoranima koji su nam dali prostor, mi smo donirali vino i pozvali ljude da dođu na degustaciju. Sav novac koji smo skupili donirali smo za organizaciju kampa. Kao što nam i samo ime kaže, mi pazimo na zajednicu i često organizujemo i podržavamo ovakve projekte - otkrio nam je Stevan Karić iz vinarije "Komuna".

Nakon svečanosti, deca i predstavnici organizacije uputili su se u restoran Protein gde je bio organizovan ručak.

Fotografije sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje možete videti u galeriji ispod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading