GRČIĆ: Ne pada nam napamet da privatizujemo nijedan deo EPS-a!

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2018

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić kaže da nema govora o privatizaciji Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu, ali takođe ni o privatizaciji bilo kog dela EPS-a.

RepublikaFoto: Tanjug/D. MIJATOVIĆ
Milorad Grčić

Kako kaže, čuo je da je Dragan Ðilas pominjao privatizaciju TENT-a, ali, primećuje, to je samo Ðilas izgovorio, niko drugi. 

- Zašto je samo on izgovorio, verovatno samo on o tome razmišlja. Verovatno njegova podsvest funkcioniše tako - ako se ja nekada vratim na vlast da pripremim teren, jer ja bih želeo to da privatizujem - rekao je Grčić novinarima tokom obilaska TENT-u A, gde je počeo da radi Kontrolni centar.

Grčić je rekao da je cilj i EPS-a i vlade da se poboljša rad TENT-a i celog EPS-a, kao i da se modernizuju njegovi kapaciteti, a ne da se prodaje.

Cilj je, kaže, da i u najtežim vremenskim uslovima, kao prošle zime, Srbija ne mora da uveze nijedan kilovat struje.

- Mi smo na dobrom putu da to ostvarimo, EPS je javno preduzeće i ni premijerka Ana Brnabić, ni prethodni premijer i sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, takođe nijedan ministar u ovoj i prethodnoj vladi, a ni ja kao prvi čovek EPS-a, nije pomenuo neku prviatizaciju. Svi su govorili da će biti sačuvan i da nikom ne pada na pamat da privatizuje nijedan deo EPS-a. Ðilas je izgovorio reč privatizacija i vezao je za TENT, pretpostavljam da njegova podsvest to želi - rekao je Grčić.

EPS je i juče saopštio da su tvrdnje Ðilasa o privatizaciji ogranka TENT-a zlonamerne i netačne. 

- Niko nikad nije ni planirao, ni pominjao prodaju ili privatizaciju bilo kojeg dela imovine EPS, a posebno ne Termoelektrana ''Nikola Tesla'' koje su nosilac energetske stabilnosti Srbije - navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Andrijana

26.02.2018 10:48

Ne znam kako je palo napamet uopste opoziciji da prica takve gluposti i siri lazi vezane za privatizaciju TENT-a.

Jovana

26.02.2018 10:58

To je opozicija pustila buvu, ali neće im uspeti da zbune narod.

GajbexG

26.02.2018 10:58

To nam Djilas mozda govori sta bi on uradio kad bi se dokopao vlasti.Kako god, los pokusaj Djilasa da obmane javnost.

MILOS

26.02.2018 10:59

Djilas je zlonameran i ovakvim komentarima jedino sto zeli da postigne je publicitet.