POBUNA ZAPOSLENIH U JAVNOM SERVISU: Bujoševiću, uništio si RTS!

Autor:

Vesti

12.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni servis se definitivno raspada! "Žikina šarenica" je otišla, "Kvadratura kruga" to najavljuje, a sada su, revoltirani neprofesionalnošću rukovodstva sa generalnim direktorom Draganom Bujošević na čelu, glas digli i snimatelji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević

Naime, Srpski telegraf je došao u posed protestnog pisma koje je Bujoševiću i predsedniku UO Vladimiru Vuletiću uputio Vasko Vasović, čuveni srpski snimatelj i direktor fotografije na RTS. Vasović je izneo niz kritika na račun svog poslodavca, od toga da na RTS "ne postoji nijedan tehnički, kreativni ili profesionalni standard, kako se ne zna ko i koliko troši u ovoj kući i, na kraju, da će neznanje, bahatost, javašluk i rasipanje uskoro preći crvenu liniju i potpuno urušiti ionako okrnjeni ugled najveće srpske medijske kuće i svesti je na nivo amaterske ili lokalne radio-stanice".

Ovo je samo poslednji u nizu izraza nezadovoljstva zaposlenih na javnom servisu koje tinja već nedeljama, pa preti da, kako je napisao Vasović, RTS ostavi sa 750 direktora, šefova i poslovođa i isto toliko zamenika, a da neće imati ko da proizvodi program.

NACIONALNA BRUKA

Podsećamo, zbog bahatosti Dragana Bujoševića, popularne emisije, uključujući njihove autore i nosioce, odlaze sa javnog servisa. To je već uradio popularni voditelj Živorad Nikolić, koji je posle 13 punih godina svoju "Žikinu šarenicu" preselio na drugu televiziju, a kako je Srpski telegraf nedavno pisao, i "Kvadratura kruga" bi mogla da napusti javni servis iz istog razloga. Ne treba zanemariti ni nacionalnu bruku koju je RTS priredio građanima sprdajući se sa srpskom istorijom u seriji "Nemanjići", koja je na sva zvona najavljivana kao veliko ostvarenje javnog servisa, a ispostavila se kao veliki promašaj u koji su uloženi milioni evra i koji su stručnjaci, od istoričara do reditelja, ocenili kao najveću javnu sramotu Srbije.

Vasović: Očekujem da posle svega Bujošević bude smenjen, mada će o tome odlučivati upravni odbor

BUJOŠEVIĆ U ŠOKU

Ipak, izgleda da su sve veće nezadovoljstvo zaposlenih i dešavanja u javnom servisu trgla Bujoševića, pa je, kako Vasović ističe za Srpski telegraf, ovoga puta reagovao.

- Pozvao me je istog trenutka kada je pročitao pismo, ali smo, pošto sam na bolovanju, zakazali sastanak za danas. Na opšte iznenađenje, bio je šokiran. Ipak, očekujem da posle svega on bude smenjen, mada će o tome odlučivati upravni odbor - kaže Vasović.

Foto: Privatna arhiva
Ovo se traži od rukovodstva RTS: Zahtevi u pismu: 

Dragan Bujošević nije odgovorio na naša pitanja, dok je Vladimir Vuletić rekao da pismo još nije dobio niti pročitao, mada je pre tri dana bio u RTS, te da ne može da komentariše.

ŠTA SE SVE ZAMERA RUKOVODSTVU RTS
  • u RTS ne postoji nijedan tehnički, kreativni ili profesionalni standard
  • određeni deo rukovodećeg tima ne zna ni koji je osnovni proizvod ovog javnog preduzeća
  • ubacivanjem nestručnih, staromodnih i neefikasnih pravilnika usporiće se i vrlo brzo potpuno zaustaviti ionako tehnološki nefunkcionalan sistem
  • glomazan i komplikovan sistem pretvoriće se u još glomazniji i komplikovaniji i u njemu se tek onda neće znati ni ko gde sedi, a kamoli šta treba da radi
  • ostaće 750 direktora, glavnih urednika, šefova i poslovođa sa isto toliko njihovih zamenika i pomoćnika, pa će se doći u situaciju da ostanu samo rukovodioci i poslovođe, a neće imati ko da proizvodi program
  • većini zaposlenih smanjiće se ionako mizerni lični dohoci i ova kuća će se od profesionalne ustanove pretvoriti u socijalnu
  • ne zna se zbog čega se juri gledanost, RTS nije komercijalna televizija
  • ni sada se ne zna ko i koliko troši u ovoj kući
  •  neznanje, bahatost, javašluk i rasipanje u RTS uskoro će preći crvenu liniju
  •  uskoro će se potpuno urušiti ionako okrnjeni ugled najveće srpske medijske kuće i svesti se na nivo amaterske ili lokalne radio-stanice

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading