MRAČNA PROGNOZA: Da li će od Srbije ostati samo BEOGRADSKI PAŠALUK?

Autor:

Vesti

18.03.2018

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlačne prognoze da će od Srbije ostati samo beogradski pašaluk, polako počinju da se obistinjuju. Podaci pokazuju da će se Srbija svesti na 3,5 ili 5,5 miliona stanovnika, što će dovesti do jedva održivog društva i nestanka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ukoliko se nastavi ovaj demografska katastrofa Srbije neće biti za 30 godina

Naime, Ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Zoran Ðordević rekao je danas da pokazatelji govore da nas u jedom trenutku neće biti i da nećemo imati dovoljno građana da opstanemo kao država.

Gostujući u Dnevniku RTS, Ðordević je rekao da "želimo da promenimo demografsku sliku Srbije, to ne može da se promeni u jednom danu".


- Predsednik (Aleksandar Vučić) je stao na čelo tima iz razloga što je alarmantno stanje - rekao je Ðordević.
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Đorđević

- Mi ćemo imati, pokazuju podaci, 3,5 ili 5,5 miliona stanovnika, neko će misliti pa ima nas dovoljno, ali nama struktura građana u ovom trenutku govori o tome da u jednom trenutku nećemo moći da kao država opstanemo", istakao je Ðordević.

To je, kako je rekao, upalilo crveno svetlo i predsednik je stao na čelo tima.

- Radili smo naporno na tome, imali smo niz sastanaka, predsednik je imao niz sastanaka, bukvalno želimo da promenimo sliku i koliko sutra krenućemo sa tim - rekao je Đordević.

Radeći na izmeni i dopuni Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koja treba da stupi na snagu 1. jula predviđena je pomoć za prvo dete od 100.000 dinara.

- Stanje nas je nateralo da neke stvari promenimo, idemo u izmenu i dopunu tog zakona gde ćemo uneti sve ovo što je predsednik govorio, a ostavićemo sebi mogućnost kao što smo i predvideli zakonom da uredbom Vlada još neke stvari u toku svog rada i analize može da podupre ovu borbu protiv loše demografske slike u Srbiji - rekao je Ðorđević.

TUŽNA BUDUĆNOST
2015 7.106.862
2020  6.950.753
2030  6.815.036
2040  6.830.010
2050 ?

Zakon o sprečavanju diskriminacije je u proceduri i biće u širem paketu ali ćemo, kako je istakao ministar, više voditi računa i gledati da majke zaštitimo na svaki mogući način.


Govoreci o borbi protiv sive ekonomije, Ðordević kaže da imamo iznenađujući veliki broj telefonskih prijava rada na crno.

Ministar je rekao da je do juče do 20 časova bilo 1.536 telefonskih prijava i 27 mejlova.

U međuvremenu smo uradili provere i na test probi od 19 slučajeva samo dva su bila koja nisu imala uporište i otkriven je veliki broj radnika na crno, dodao je ministar.

- Znači da naši građani prepoznaju opasnost koja ne samo za one koji rade na crno već i prema drugima predstavlja, ali i odgovornost građana prema toj oblasti jer borba protiv rada na crno donosi svima dobit - rekao je Ðordević za RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading