NASTAVLJA SE AKCIJA: Krasići sa Kosova dobili traktor!

Autor: rts.rs

Vesti

18.03.2018

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima na Kosovu i Metohiji, nastavlja se akcija pomoći srpskom stanovništvu u južnoj srpskoj pokrajini.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Krasići dobili traktor na poklon

Povratničkoj porodici Krasić iz sela Grebnika kod Kline uručen je traktor sa prikolicom. Traktor je donacija Slobodana Tešića, privrednika iz Beograda.

U Grebniku je do rata živelo 40, a danas tu žive četiri srpske porodice. Povratak su im omogućili tek 2010 godine. A po povratku su ih sačekale pretnje, uzurpirana imovina, napadi...

- Bacili su bombu, pucali na kuću. Imovina naših rođaka, u koju spada između 80 i 100 hektara zemlje, koji sada ne žive ovde je uzruprirana od strane Albanaca koji nam ne dozvoljavaju da obrađujemo svoju zemlju. Mi smo nemoćni - navodi Đura Krasić, povratanik u Grebniku.

Krasićima je ostalo da obrađuju zemlju oko svojih kuća. Ali ni tu nije bilo kraja problemima.

- Traktor su nam ukrali pre tri godine. Bilo je pretnji šikaniranja, sve torture smo prošli. Apsolutno niko nije odgovarao, niti je iko procesuiran - navodi Đorđe Krasić, povratanik u Grebniku.

Krasići su godinama unazad za obradu zemlje plaćali mehanizaciju. Od danas to ne moraju da rade. Dobili su nov traktor sa prikolicom.

- Ovi hrabri ljudi koji zaista mnogo toga preživljavaju ovde u Metohiji, zaslužuju jednu ovakvu donaciju i moj dolazak danas ovde ispred Kancelarije za KiM jeste upravo i poruka da je predsednik Aleksandar Vućič, Vlada Srbije uz njih i da je država Srbija uvek tu da im pomogne - navodi Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Krasićima je poljoprivreda osnovna delatnost. A ono što, na malo slobodnog poljoprivrednog imanja proizvode je kikiriki. I, kažu, u tome uspevaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading