Žena bila u zatvoru zbog puške POKOJNOG MUŽA!

Autor: rts.rs

Vesti

01.04.2018

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da plati novčanu kaznu zbog kašnjenja predaje oružja koje je pripadalo njenom pokojnom suprugu, Vesna Nedeljković iz Gornjeg Milanovca izabrala je petodnevnu zatvorsku kaznu.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Vesna bila u zatvoru zbog puške pokojnog muža

Smatra da nije kriva, jer o zakonskom roku nije obaveštena. Očekivala je, kao što je o porezu na oružje pokojni muž dobijao, da će na njihovu adresu stići obaveštenje i u vezi obaveza po njegovoj smrti.

- Čovek je imao sve uredno. To je legalno oružje bilo, znači onog momenta kad je umro, smrtovnica kad je stigla gde je stigla valjda su imali i oni u evidenciji da je on umro i da treba to oružje da se vrati - kaže Vesna Nedeljković iz Gornjeg Milanovca.

Dva meseca po smrti supruga odnela je lovačku pušku u policiju i dalje ne znajući da je rok istekao.

- Za četrdeset dana vi ne znate gde ste, a kamoli da sad razmišljate o tome da li treba nešto da uradite ili ne - rekla je Vesna.

Za prekršaj kažnjena je sa 5.000 dinara, ali kako kaznu nije želela da plati, u ženskom zatvoru u Požarevcu provela je pet dana. 

Slično iskustvo u Gornjem Milanovcu kažu niko nije imao. Oružari ističu da su sa zakonom upoznati lovci i ljudi koji su svakodnevno u kontaktu sa oružjem.

- Međutim, lovci koji su oružje nasledili manje su upoznati i mi se trudimo svakodnevno sa njima u kontaktu da im ukazujemo na prava i obaveze što se tiče oružja - rekao je Aleksandar Tulović, prodavac oružja iz Gornjeg Milanovca.

Na pitanje kako građani mogu da se informišu iz Ministarstva unutrašnjih poslova, stigao je dopis u kome se navodi da je zakonom propisan rok od 45 dana od smrti lica koje je imalo registrovano oružje.

Ukoliko se u tom roku ne obavesti najbliža organizaciona jedinica MUP-a propisana kazna je od pet do 150.000 dinara, navodi se u saopštenju, a građani se mogu informisati i na sajtu mnistarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading