KAŽNJENI ZBOG LOŠIH NASTAVNIKA: Đacima zabranjena vanškolska PUTOVANJA!

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2018

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po novom Pravilniku svaki od nastavnika će morati da traži dozvolu od uprave škole, ukoliko želi da organizuje nešto sa školskom decom, a ako to ne uradi biće kažnjen, predočio je Šarčević.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zbog kriminalnog ponašanja nastavnika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da nastavnici u školama u Srbiji više neće moći da organizuju privatna putovanja za učenike, što će biti regulisano novim Pravilnikom o đačkim ekskurzijama.

Šarčević je izjavio da su privatna putovanja koje nastavnici organizuju zajedno sa roditeljima postala nepisano pravilo i da je slučaj iz beogradske Osnovne škole "Karađorđe" otvorio "Pandorinu kutiju".

Na direktoru OŠ "Kardorđe" je da sagleda da li ima osnova za pokretanje disciplinskogpostupka protiv nastavnice koja je učenike te škole vodila na privatno putovanje za Uskrs u Amsterdam, rekao je Šarčević novinarima u Ministarstvu prosvete.

RepublikaFoto: Tanjug

On je ukazao da je odgovornost na direktorima škola i ako znaju i ako ne znaju da nastavnici organizuju takva putovanja.

- Ako nastavnik to radi, a da direktor ne zna, onda je problem s direktorom. Ako direktor zna, a zažmuri na jedno oko, onda je u dilu sa nastavnikom jer će mu možda ovaj sutra dati većinu na reizboru. To više neće moći - poručio je ministar.

Po novom Pravilniku svaki od nastavnika će morati da traži dozvolu od uprave škole, ukoliko želi da organizuje nešto sa školskom decom, a ako to ne uradi biće kažnjen, predočio je Šarčević.

- Postoje procedure, javne nabavke u organizovanju ekskurzija. Ukoliko skupite grupu dece vi ste zaobišli sve moguće procedure i napravili sebi posao. Ovde su interes dnevnice i zarade, a ne bezbednost dece - upozorio je Šarčević.

On je dodao da će direktor škole snositi posledice, kao i u slučaju ako ne prijavi nasilje u školi.

Ako 15 direktora bude smenjeno zbog takvih propusta, onda će i drugi stati na crtu", zaključio je Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading