ZAGREJTE STOLICU! 30. septembar KRAJNI ROK za završetak fakulteta za "stare" studente!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

06.04.2018

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To važi za akademce koji su trenutno na osnovnim akademskim studijama, kao i za "stare" studente magistarskih i doktorskih studija.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Večitim studentima se bliži kraj

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je da se Zakon o visokom obrazovanju neće menjati, što znači da "stari" studenti imaju rok do 30. septembra da završe studije, ili da se prebace na studiranje po bolonji.

Povodom peticije, koju je do sada potpisalo oko dve hiljade ljudi, u kojoj se traži produženje roka za diplomiranje studenata koji su studije upisali po starim propisima, odnosno pre 2006. godine kada je uveden bolonjski sistem, Šarčević je izjavio da Zakon neće biti menjan.

Ministar je rekao da je 30. septembar poslednji datum za okončanje studija, a to važi za akademce koji su trenutno na osnovnim akademskim studijama, kao i za "stare" studente magistarskih i doktorskih studija.

Izuzetak su samo studenti medicine, kojima rok za diplomiranje ističe na kraju školske 2018/19. godine. Skupština Srbije usvojila je u oktobru 2016. godine izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojima se "starim" studentima produžio rok za završetka studija za dve godine, odnosno do 30. septembra 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading