HRVATI DOLAZE U SRBIJU PO JEFTINIJI BENZIN!

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema platama i kupovnoj moći građana, Hrvatska ulazi u red zemalja čiji građani plaćaju skupo gorivo, zbog čega veoma često odlaze u okolne zemlje da kupuju benzin po jeftinijim cenama, navodi zagrebački "Večernji list".

RepublikaFoto: pixabay.com
Hrvati prelaze dug put zbog jeftinog goriva

Kako list navodi, po benzin, ali ne i po dizel, isplati se ići do Srbije, Mađarske, a onima koji odlaze prema srednjoj Evropi najisplativije je da se zaustave u Austriji, gde su cene goriva gotovo identične onima u Bosni i Hercegovini.

Italija nije blagonaklona prema vozačima jer ih progresivno oporezuje, kao i Hrvatska, zbog čega se tamo ne isplati ići po gorivo, međutim kupovna moć italijanskih vozača veća je nego hrvatskih.

Ukoliko se vozači u Hrvatskoj svaki dan voze oko 30 kilometara na posao, moraju za gorivo da izdvoje oko hiljadu kuna (135 evra), odnosno petinu prosečne plate u zemlji.

Prema platama i uz trgovačke marže, na cenu utiče i skupa država koja je litar benzina opteretila brojnim nametima.

S obzirom na činjenicu da porezi državi premašuju maloprodajne cene benzina, zaključuje "Večernji list", može očekivati da će građani Hrvatske sve češće točiti benzin u jeftinijoj Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading