Naprednjak se pohvalio obukom od 8.000 evra: JOVIČIĆU, ODAKLE TI PARE ZA PILOTIRANJE?

Autor:

Vesti

04.05.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Jovičić, član Predsedništva SNS i prvi čovek beogradske opštine Palilula, pohvalio se na Instagramu da pohađa obuku za pilota u Vršcu, za šta je potrebno izdvojiti čak 8.000 evra (oko 950.000 dinara).

Foto: instagram.com/aleksandar_jovicic
Aleksandar Jovičić se pohvalio obukom za pilota

Jedino pratiocima na toj društvenoj mreži nije otkrio odakle mu pare za to zadovoljstvo, s obzirom na to da su mu mesečna primanja tek nešto iznad 100.000 dinara.

Ako uprostimo računicu, da bi otplatio famozni kurs letenja, Jovičić je morao 10 meseci da živi na prosjačkom štapu, odnosno da nema nikakve druge izdatke.

SPISAK USLOVA

Kako je napisao Jovičić na Instagramu, ostalo mu je veoma malo do svečanog dobijanja dozvole za sportskog pilota.

- Još "samo" 46 sati leta i 18 ispita do dozvole - napisao je Jovičić, a ispod fotografije pljuštali su komentari pratilaca.

Novinarka Srpskog telegrafa pozvala je Pilotsku akademiju u Vršcu i raspitala se, ne pominjući čime se bavi, koji su uslovi da bi neko postao sportski pilot.

PILOTSKA AKADEMIJA: KOD NAS SVE IDE KAO JEDAN PAKET ŠTO SE TIČE PLAĆANJA

- Potrebno je da se uradi lekarski pregled, klasa dva, i to je varijanta za one koji hoće razonodu. Ta razonoda košta 8.000 evra, obuka traje od četiri do šest meseci, interesantno je za one koji to vole, ali ne žele time da se bave, već povremeno da lete u aero-klubovima ili za privatnike koji žele da imaju svoj avion. Prvo se sluša teorijska nastava, oko dva meseca, a onda se leti u kontinuitetu. Kod nas sve ide kao jedan paket što se tiče plaćanja, ne otplaćuju se teorija i praksa odvojeno - ljubazno nam je objasnila fina gospođa preko telefona i dodala da je priprema za profesionalnog pilota nešto drugo, te da ona košta i više od 45.000 evra.

 

Jos “samo” 46 sati leta i 18 ispita do dozvole #privatepilot ??? #KosmajNaDlanu

A post shared by Aleksandar Jovičić (@aleksandar_jovicic_) on May 1, 2018 at 4:29am PDT

NIJE SE JAVLJAO

Jovičić se juče nije javljao na telefon niti odgovarao na poruke, ali su nam iz njegovog kabineta rekli "da se ne radi o skupoj obuci".

- Pilotska akademija je ta koja traje četiri godine i košta od 40.000 do 50.000 evra godišnje, on uopšte nema para to da plaća. Ovo je obuka i taj teorijski deo traje tri meseca, košta 100.000 dinara, plaća se mesečno na tri rate. To je imao para da plati i to je platio - rečeno nam je u Jovičićevom kabinetu.

Za praktični deo, dodaju, predsednik Palilule se zadužio u banci.

- Taj praktični deo košta 500.000 dinara i to može da se razvlači, da se plaća na 12 mesečnih rata. I to se prema dinamici otplaćuje. Za taj skuplji deo nije imao keš, nije platio odmah, nego je dao dokumenta u Kredi agrikol banci, uzeće potrošački kredit da bi otplatio - rekli su u Jovičićevom kabinetu, uz obećanje da će nam poslati papire na uvid.

 

Asfaltiranje Kumaničke ulice u dužini od 250 metara.

A post shared by Aleksandar Jovičić (@aleksandar_jovicic_) on Apr 19, 2018 at 1:12am PDT

KOLIKO ZARAĐUJE MESEČNO
102.764 dinara kao predsednik opštine Palilula

17.000 dinara kao odbornik Skupštine grada Beograda

*Izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije od 15. 3. 2018.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading