NOVINE U SRPSKOM ZDRAVSTVU: Do lekara preko aplikacije na mobilnom!

Autor: alo.rs

Vesti

30.05.2018

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekarski pregledi mogu da se zakazuju i preko aplikacije "izabrani doktor" na mobilnom telefonu, kažu u Ministarstva zdravlja.

Kako nadležni objašnjavaju, aplikacija građanima omogućava brz i jednostavan način zakazivanja pregleda kod izabranog doktora, kao i uvid u status zdravstvenog osiguranja, piše Alo!.

- Uvođenje aplikacije "izabrani doktor" nastavak je kontinuiranog rada Ministarstva zdravlja usmerenog ka informatizaciji i digitalizaciji zdravstvenog sistema Srbije, u skladu sa digitalnom agendom i prioritetima Vlade Srbije. Aplikaciju građani mogu besplatno preuzeti sa Gugl plej prodavnice (Google Play Store), a za njenu aktivaciju potrebno je uneti lični identifikacioni broj osiguranika sa kartice zdravstvenog osiguranja LBO, kao i broj mobilnog telefona na koji će biti poslat PIN za aktivaciju - navode u Ministartvu.

Kako oni kažu, osim zakazivanja pregleda kod izabranog lekara, planirano je da u narednom periodu putem aplikacije građani dobiju i mogućnost da budu obavešteni ili podsećani na termin, odnosno vreme zakazanog pregleda i na drugim nivoima zdravstvene zaštite, uz mogućnost otkazivanja.

- Statistika je pokazala da se trenutno blizu 30 odsto građana ne pojavi na zakazanom pregledu. Mobilna aplikacija predstavlja još jedan korak ka punoj implementaciji Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema - IZIS -a. To, međutim, nije jedina novina jer kao deo IZIS-a funkcioniše i elektronski recept, preko kojeg je od novembra do danas propisano 23.989.973 recepata, a od toga 1.710.966 hroničnih obnovljivih terapija -  navode u Ministarstvu.  

Kada je reč o elektronskom receptu, kažu u Ministarstvu, on će biti uveden na teritoriji čitave zemlje u najkraćem roku, a nakon toga planirano je i uvođenje elektronskog kartona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading