SEKS-MANIJACI BI DA OTMU BEOGRADSKU POSLOVNU ŠKOLU

Autor: M. M. L. - J. D. J.

Vesti

25.07.2018

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko bivših profesora, na čelu sa onima koje su studentkinje i studenti optuživali za seksualno napastvovanje i uzimanje para za polaganje ispita, pokrenulo je prljavu kampanju protiv direktora Beogradske poslovne škole Đure Đurovića i njegovih saradnika. Cilj im je da ponovo preuzmu ovu obrazovnu ustanovu i mešetare kao što su to radili pre njegovog dolaska.

RepublikaFoto: youtube.com/Beogradska poslovna škola - Visoka škola strukovnih studija
Đuro Đurović

O svemu što se dešavalo u BPŠ svedoče studentske prijave protiv profesora (sva imena poznata redakciji) i dokumenta do kojih je došao Srpski telegraf.

UZALUDNE MOLBE

Tako je, po dolasku Đurovića, iz škole otpušten profesor kojeg je uzorna studentkinja (ime poznato redakciji) optužila da ju je naspastvovao u svom kabinetu, usred konsultacija. U prijavi koju je podnela, opisala je kako je došla kod profesora zbog pojašnjenja zadatka za domaći. Profesor je, kako je napisala, prvo počeo da je dodiruje po nogama, a onda joj je bez trunke srama zavukao ruku pod bluzu!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nekad bio haos na sve strane: Beogradska poslovna škola sada posluje normalno i bez gubitaka

- U jednom trenutku profesor je počeo da me dodiruje po ruci, a zatim i po butini. Govorila sam da prestane, ali on je nastavio dalje i stavio ruku ispod moje bluze, dodirujući me po grudima. Govorila sam mu da stane, ali nije vredelo, pa sam ustala i izašla iz kabineta. Kada sam došla kod verenika, bila sam u mnogo lošem stanju. Jedva sam se smirila kako bih mu ispričala šta se dogodilo - navodi studentkinja.

Foto: Srpski telegraf

Prijava studentkinje: Profesor je počeo da me dodiruje po ruci, a zatim i po butini. Govorila sam da prestane, ali on je nastavio dalje i stavio ruku ispod moje bluze, dodirujući me po grudima

Foto: Srpski telegraf

ZAVEO RED

Ona je u prijavi zamolila direktora škole da preduzme mere protiv profesora, što je Đuro Đurović odmah i uradio. Odbor za profesionalnu etiku BPŠ zaključio je, raspravljajući o ovom slučaju, da profesor nije dao verodostojno objašnjenje incidenta i da se njegovim rečima ne može pokloniti poverenje, jer se veoma nemušto pravdao. O svemu je svedočio i verenik napastvovane devojke, koji je opisao kakvu traumu je ona preživela i da joj je posle toga teško da uopšte dođe na predavanja. Profesor je na kraju dobio otkaz, a sada je deo hajke koja se vodi protiv Đurovića.

- Ovakvo ponašanje neshvatljivo je bilo gde da se dešava, a kamoli u jednoj visokoškolskoj ustanovi. Direktor je odmah stao na put tome. Škola danas posluje na mnogo višem stepenu organizacije nego u vreme starog kadra, ovde je konačno zaveden red - poručuje sekretar BPŠ Ivan Mandić.

Na direktora Đurovića, inače, vršen je pritisak i podnošenjem velikog broja lažnih prijava, zbog kojih je više od 15 puta išao da daje izjave, svaki put se uredno odazivajući pozivima. Naravno, ispostavilo se da ni za jednu od tih prijava nije bilo ni najmanje osnova i da je njihova sadržina bila izmišljena od prvog do poslednjeg slova. To, naravno, nije sprečilo bivše rukovodstvo škole da nastavi sa prljavim napadima, ovoga puta preko pojedinih medija.   

"Daj mi 140.000 dinara i 5.760€ da bi diplomirao"

Direktor BPŠ Đuro Đurović stao je na put i korumpiranom profesoru kojeg je dvoje studenata (imena profesora i studenata poznata redakciji) optužilo za ucenu i uzimanje para. Srpski telegraf imao je uvid i u ove prijave. U jednoj student navodi da je profesora upoznao na prvoj godini studija i da mu je ovaj zapretio da neće položiti nijedan ispit ako mu ne plati 70.000 dinara.

Foto: Srpski telegraf
Crno na belo: Prijava za uzimanje para

- Dao sam mu 70.000 dinara, pa mi je tražio još toliko za drugu godinu. A kad sam mu dao 140.000, onda mi je tražio još 5.760 evra ukupno, sa izradom diplome. Pare sam pozajmio od sestre i sve sam mu dao u školi - piše student, koji je profesora prijavio upravi škole.

Isto je učinio i momak studentkinje koju su uputili na pomenutog profesora, kada je zapela sa nekim ispitima.

- Posle prvog razgovora sam mu predao indeks da bi on pogledao u školi kako može da mi pomogne. Drugi put smo se našli kada mi je rekao da ću morati da mu dam 800 evra kao protivuslugu. Treći put kada smo se našli dao sam mu pare da završi ispite. Posle toga je prestao da se javlja - stoji, između ostalog, u ovoj prijavi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Kosovac

26.07.2018 07:40

Ne pisite lazi. Ovo su Djurine manipulacije. Zelim da vam Djuro bude direktor. Uzasno los covek. I sinovi su ga se odrekli.

Odgovori 13 2
beba1970

26.07.2018 10:15

Zasto gosp.Djurovic cekao toliko godina da prodje da bi iste te sada prozivao.Pre bi se reklo da vise nema nacina da opere sebe u svim mutnim radnjama pa se vadi ,prebacujuci loptu na druge.Zasto taj isti savet eticki nije reagovao ?Ili reaguje samo kad Djuri odgovara ?

Odgovori 14 0
Mihaela

26.07.2018 10:34

Ovako bahato se ponaša i direktorica Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, a Škola posluje u minusu.