ŠARČEVIĆ: Spajaju se i dve visoke medicinske škole

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2018

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon spajanja Beogradske poslovne škole i Poslovne škole u Blacu u Akademiju poslovnih strukovnih studija, sledeće na redu je spajanje dve visoke strukovne škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva u jednu, kao i dve visoke medicinske škole, najavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

- Svakako su u vrhu mojih interesovanja Medicinska škola u Ćupriji i Medicinska škola u Beogradu - rekao je Šarčević novinarima.

On je naglasio da najviše pritužbi stiže iz visokih poslovnih škola "gde ima mnogo para".

- Gde god ima mnogo novca, tu je i nevolje, jer se onda za njih svi interesuju - podvukao je Šarčević.

Za razliku od fakulteta koji osim dekana imaju i rektora kao višu instancu kontrole, Šarčević kaže da visokim strukovnim školama upravljaju direktori koje niko ne kontroliše.

Na red će doći, kako je rekao, sve visoke poslovne škole - nastaviće se sa reorganizovanjem u oblasti ekonomije, zatim turističke, medicinske, ali i vaspitačke poslovne škole.

One će biti spajane u akademije ili će se pripajati fakultetima i univerzitetima.

Ministar je podsetio da je formiran privremeni Savet za Akademiju poslovnih strukovnih studija i da njega čine eksperti iz oblasti prava, ekonomije, finansija...

Njihov zadatak biće da utvrde šta se tačno dešavalo u dve visoke poslovne škole, u Blacu u Beogradu, i da utvrde tokove novca, kao i da se napravi dobri modeli nastave i ispita.

Što se tiče poslovanja dve visoke škole i "isisavanja novca", ministar je rekao da je uključeno i tužilaštvo.

- Novac možda zakonski trošen, ali da nije moralno to što su radili - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Horus

06.08.2018 16:36

Prifesori fakulteta u poznim godinama nikako nisu niti su ikad bili eksperti, niti je posao Saveta da se bavi revizijom ili organizacijom, sto ovaj sastav ne bi ni bio u stanju!