Divlji zapad na Akademiji: BOVAN URLA NA STUDENTE

Autor: M. L. - M. S.

Vesti

30.08.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoosnovana Akademija strukovnih studija, nastala nakaradnim spajanjem Beogradske poslovne škole (BPŠ) i Visoke poslovne škole u Blacu, počiva na bezakonju. Ova ustanova ne samo da nije upisana u registar suda i da nema svoje akreditovane programe već je i nastala od škole koja je radila na divlje.

RepublikaFoto: youtube.com/News front Srbija
Ne poriče sukob: V. d. direktora Saša Bovan

Naime, u trenutku stvaranja akademije, Visoka poslovna škola u Blacu nije ni imala dozvolu za rad! To se može videti i u dokumentu kojim se od Ministarstva prosvete traži da novoj akademiji izda dozvolu za rad po hitnom postupku.

- U ovom dokumentu to se traži na osnovu već postojeće dozvole za rad Beogradske poslovne škole (BPŠ), odluke Vlade o spajanju dve škole u akademiju i akreditovanih studijskih programa škole u Blacu. Ne traži se na osnovu dozvole za rad škole u Blacu, jer je ova škola uopšte nije ni imala. Sve to ukazuje na potpuni kolaps pravnog sistema, gaženje zakona i pravno nasilje, kome je pribegao ministar prosvete kada je predložio ukidanje ovih škola i njihovo spajanje u akademiju - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Situacija je kulminirala kada je ukinuta Fejsbuk stranica koju su studenti koristili kao stranicu za obaveštenja

ODUZET KLJUČ

U haosu su i studenti ukinute BPŠ jer ne znaju koju školu sada pohađaju niti koje će diplome dobiti po završetku školovanja. Čitava situacija je kulminirala kada je ukinuta Fejsbuk stranica koju su studenti koristili kao stranicu za obaveštenja i kada su sa nje skinuti predstavnici studenata. Predstavnicima je potom oduzet i ključ od prostorija studentskog parlamenta, a na kraju je usledio i napad v. d. direktora prof. dr Saše Bovana na jednog od predstavnika studenata.

- Znamo da je prof. Bovan pozvao predstavnika na sastanak sa njim, ali ga je dočekao sa još dvoje profesora i pretio mu krivičnim prijavama zbog objava na Fejsbuk stranici studentskog parlamenta. Zamerio je studentima što su na Fejsbuk stranici škole pisali o haosu koji vlada i što su pitali za svoja prava. Kada je predstavnik studenata pomenuo da je odluka Vlade o osnivanju akademije nezakonita, prof. Bovan je dva puta udario šakom o sto i vikao "ne prekidaj me". Predstavnik je tada napustio sastanak zbog svoje bezbednosti - pričaju šokirani studenti.

Ministar Pinokio 21 dan ne odgovara

Foto: Fotomontaža/Srpski telegraf

Ministar prosvete Mladen Šarčević i dalje ne odgovara na poziv Srpskog telegrafa da dokaže neosnovane optužbe koje je izrekao protiv našeg lista klevećući nas da smo objavljivali plaćene tekstove o radu BPŠ. Ako to ne može, da podnese ostavku zbog namernog plasiranja izmišljotina. Tačno je 21 dan prošao otkako Šarčević ne odgovara na pitanja koja smo mu postavili lično i preko ministarstva.

TRI KRIVIČNA DELA

Profesor Bovan odgovara da su studentski predstavnici počinili tri krivična dela da bi lažirali da su održali sednicu studentskog parlamenta.

- Falsifikovali su javne isprave, širili lažne vesti i zloupotrebili položaj. Na sastanak sa njima, koji i treba da bude javan, a ne u četiri oka, pozvao sam pomoćnika za nastavu i šefa kabineta. Kada je jedna studentkinja drsko pitala: "Šta oni traže ovde", opomenuo sam je da se tako ne razgovara sa profesorima, ali nisam vikao na nju. Tri puta me je prekinula dok sam pričao i tada sam je ponovo zamolio da se ponaša pristojno - tvrdi Bovan.

Povodom situacije sa školom u Blacu, on kaže da je sve vezano za tu ustanovu nasleđeno stanje i da se sada uspešno rešava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Horus

30.08.2018 21:48

Tako je! Bravo!

Srdana

30.08.2018 22:49

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu organizuju neakreditovane studije.