MINISTRI SE PRISETILI ŠKOLSKIH DANA: Šarčevića "lemao ko je stigao", Dačić imao sve petice!

Autor: Republika

Vesti

01.09.2018

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak školske godine samo što nije, a tim povodom na pitanje kako su se u klupama snalazili oni koji nam danas kroje sudbinu, ministri i narodni poslanici tvrde - odlično.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Zorana Mihajlović

Među njima ima i "vukovaca", ali i onih koji su se sa takmičenja kući vraćali sa nagradama. "Vukovci" su tako bili Novica Tončev iz SPS i Jadranka Joksimović iz SNS, ali, po svemu sudeći i Ivica Dačić koji tvrdi da je imao sve petice, prenose beogradski mediji.

Đačkog doba i školskih drugova svi se po pravilu sećaju sa radošću, iako su pojedini dobijali ozbiljne batine od učiteljica. Na primer, ministar obrazovanja Mladen Šarčević priznaje da ga je u višim razredima "lemao ko je stigao", dok je Tončeva učitelj terao da kleči na kukuruzu. Dačić, pak, navodi da nije imao ovakve traume jer je, kaže, uvek bio dete za primer.

Zorana Mihajlović: Obožavala sam školu

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine, kaže da je za đačko doba vežu lepe uspomene i da se seća čak i šta je radila prvog dana škole - pisale su se kose linije.

- Mene vežu divne uspomene i za prvi dan škole, pa učiteljicu, pisali smo kose linije, sećam se. Uopšte, obožavala sam školu - kazala je ona.

Mladen Šarčević: Dosta su nas tukli

Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, kaže da je sve predmete u školi voleo i da je imao jako strogu učiteljicu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Šarčević

- Sećam se učiteljice Radmile Jovanović i druga Milenka iz klupe. Nosili smo plave kecelje. Geografija mi je bila omiljena, zato sam je posle i studirao, ali ništa mi nije padalo teško. Voleo sam i matematiku, fiziku, hemiju, srpski jezik. Baš sam voleo svašta i sad svašta volim. Učiteljica je bila stroga žena, onako "gromadna", umela je da vikne, strogo pogleda. Fizičkog kažnjavanja u tim nižim razredima nije bilo, batine smo dobijali posle u pubertetu od nastavnika, kada smo bili sedmi, osmi razred - kaže Šarčević.

Novica Tončev: Učestvovao sam u kvizovima

Novica Tončev, narodni poslanik i potpredsednik SPS, kaže da je najviše voleo matematiku od predmeta u školi i da je čak učestvovao u nekad čuvenom kvizu u SFRJ "Brojke i slova" kod Olivera Mlakara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novica Tončev

- U školu sam krenuo u mom rodnom selu Božici, gde je u četiri razreda bilo ukupno samo 20 učenika. Sad škole i nema, nema dece. Bio sam "vukovac" i u osnovnoj i u srednjoj školi. Oduvek sam najviše voleo matematiku. Na Građevinskom fakultetu, koji sam završio, takođe sam imao 10 iz matematike - kaže Tončev, a na pitanje da li je nekad dobio batine od učiteljice, navodi:

- Imao sam učitelja i znao sam i da dobijem batine, a klečao sam i na kukuruzu - priseća se on.

Jadranka Joksimović: Osvajala sam nagrade

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije, kaže da se ne seća baš prvog dana škole, a volela je školsku atmosferu i bila vrlo aktivan đak.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Jadranka Joksimović

- Dobijala sam nagrade i gradske i republičke, posebno iz srpskog jezika i književnosti. Pisala sam pesme, eseje, ali sam i iz biologije osvajala nagrade i na gradskim i na republičkim takmičenjima. Bila sam "vukovac" - navodi Joksimovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading