METEOROLOZI NAJAVILI JOŠ JEDAN TOPAO TALAS: Posle jutarnjeg mraza, za vikend 27 stepeni!

Autor: M. L.

Vesti

26.10.2018

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nekoliko hladnijih dana ove nedelje, stiže neverovatno otopljenje. Sam kraj oktobra i početak novembra obeležiće temperature, reklo bi se, prolećne: od 20 do čak 27 stepeni.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Danas se, posle vedrog i hladnog jutra, na jugu ponegde i sa mrazom očekuje topao dan sa maksimalna 23 stepena.

- U Srbiji se za vikend očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz umeren do jak južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim udarima. Nešto više oblaka biće u nedelju u jugozapadnim, zapadnim i severozapadnim predelima Srbije, a u toku noći ponegde se na severu očekuje i kiša - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Tokom vikenda uz toplo vreme očekuje se i jak vetar, u košavskom području sa olujnim udarima

Prema njegovim rečima, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno i relativno toplo, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. I u utorak će opet biti prolaznog naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali se već u sredu ponovo očekuje sunčan dan, a vetar će biti u slabljenju. Kako navode u meteorološkoj stanici "Weather2umbrella", maksimalna temperatura za vikend i u prvoj polovini sledeće sedmice biće uglavnom od 20 do 27 stepeni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading