POD HITNO ZABRANITI RAD AVENIJI MB

Autor: Republika

Vesti

07.11.2018

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih nedelja javnost je imala prilike da se upozna sa nizom zloupotreba u radu privatnog preduzeća "Avenija MB", pre svega putem apela Fondacije Levijatan.

RepublikaFoto: Promo
Srpska Desnica se pridružuje apelu Fondaciji Levijatan da se pod hitno zabrani rad "Aveniji MB"

Srpska desnica je izvršila temeljno istraživanje o preduzeću "Aveniji MB".  Rezultati su da je pravna forma preduzetnička, "Avenija MB"  je registrovana na Anđeliju Stevanović, kao radnja za čišćenje objekata i ostale radnje u poljoprivredi u Novom Selu kod Vrnjačke Banje. Odmah po osnovanju angažovani su od strane lokalne samouprave i sklopili su oko 30 ugovora. 

Od samog početka "Avenija MB“  je na terenu prepoznata, po svedočenju mnogobrojnih građana u svim mestima angažovanja, kao neko ko koristi surove metode "zbrinjavanja" pasa. Paraćin je opoziciona opština gde strahovladom vlada žuti demokrata Saša Paunović već 17 godina, i tokom poslednje dve godine preko Javnih nabavki platio je 11 miliona dinara budžetskih para za usluge "Avenije MB". Za Paraćinom po veličini novca izdvojenog za "Aveniju MB" ide Bajina Bašta na čijem čelu je već više puta hapšeni, zbog korupcionaških afera, Radomir Filipović. I druge opštine sa sumnjivim rukovodstvom su angažovale "Aveniju MB" što je rezultiralo da je ova privatna firma do kraja 2017.godine obavila poslove u vrednosti od 91,5 miliona dinara sa sve PDV-om.  

Foto: pixabay.com
Psi lutalice

"Avenija MB"  je registrovana u APR-u sa šifrom obavanja delatnosti 8121, odnosno pod uslugama redovnog čišćenja zgrada. S toga se postavlja jasno pitanje - Kakve veze imaju sa psima? Tek 2013. godine podnose nadležnom Ministarstvu zahtev za upis u registar objekata za držanje životinja. Rešenje im je usvojeno 26.03.2013. a zahtev je podnet 11.02.2013.

Na dan podnošenja zahteva "Avenija MB" je  odradila svoj prvi anganžman hvatanja pasa, a za to postoji i zapisnik. Time su već jasno pokazali bahatost da ih pravni propisi i službena dokumenta i dozvole ne interesuju. Prvi posao Anđelija Stevanović je sklopila u vrednosti od 88.000 dinara sa JKP "Beli Izvor", gde je, u to vreme bio zaposlen njen sin Nenad Stevanović.

Zaposleni u "Aveniji MB" nisu prošli zvaničnu obuku za rad sa psima po propisima nadležnog Ministarstva. Radnike „Avenije MB“ obučava novoosnovana 2014. godine "Avenija Vet" čiji je vlasnik već pomenuti Nenad Stevanović, koji svojoj mami izdaje potvrde za humano hvatanje pasa. Takođe, firma "Avenija Vet“  je izdavala i dokumenta da su radnici Avenije MB "navodno" prošli specijalizovanu  obuku. 

Foto: Tanjug/AP

Zbog svega navedenog 2016. godine Veterinarska inspekcija Zapadnobačkog okruga donela je rešenje o zabrani saradnje Apatina i "Avenije MB" zbog kršenja Zakona o veterinarstvu iz 2005.godine, kao i Zakona o dobrobiti životinja iz 2009.godine. Na "Youtubu" se mogu videti na stotine snimaka, na kojima se jasno vidi kršenje zakona od strane "Avenije MB". Postoje snimci na kojima se jasno i nedvosmisleno vidi da u prikolicama u koje staje 3-5 pasa, prevoze preko 30 pasa - uguranih kao sardine, među kojima ne razvrstavaju bolesne, mrtve, ranjene, zaražene i pse u teranju. Ovo sve nanosi ogromnu štetu ugledu Srbije.

Srpska Desnica se pridružuje apelu Fondaciji Levijatan da se pod hitno zabrani rad "Aveniji MB".  Ova privatna firma krši zakon i nehumano postupa prema životinjama zlostavljajući ih. Sigurni smo da bi isti tretman imala i deca i odrasle osobe kada bi im "Avenija MB" odlučivala o sudbini. 

Foto: instagram.com/pasazot
Pavle Bihali, vođa pokreta Levijatan

Srbija pripada Evropskoj civilizaciji, a rad "Avenije MB" je sve suprotno civilizacijskim tekovinama i ciljevima kojima stremi srpska država i društvo. 

Srpska desnica će podneti krivičnu prijavu protiv "Avenije MB" i njenog vlasnika Anđelije Stevanović. Verujemo u državne organe da će sprečiti dalje divljanje i iživljavanje, kao i surovo ubijanje pasa, širenje zaraznih bolesti, nameštenje tendera, falsifikovanje potvrda i dokumenata, pritom zloupotrebljavajući budžetska sredstva države Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading