Srpska desnica NAJOŠTRIJE osuđuje napad na albanske mladiće u Novom Sadu

Autor:

Vesti

08.10.2018

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske desnice Miša Vasić kao i ostali članovi stranke oštro osuđuju napad na albanske mladiće koji se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik Srpske desnice Miša Vacić

- Zgroženi smo činjenicom da su dva mladića od po devetnaest godina teško pretučena u noći između petka i subote, a kako smo saznali jedan od njih je u teškom stanju i lekari mu se bore za život. Iako još uvek neraspolažemo sa konkretnim informacijama kako je došlo do sukoba, ono što znamo jeste da je ovaj sukob nažalost imao etnički karakter. 

Mi, Srpska desnica najoštrije osuđujemo napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su inače građani Republike Srbije. 

Naš narod mora shvatiti da u Srbiji  žive i drugi narodi koji su lojalni svojoj državi u kojoj su rođeni i u kojoj žive. Nije neprijatelj onaj koji izgledom, jezikom, bojom, poreklom, verom... možda nije sličan nama, već onaj koji svojim delima radi protivno interesu države a to svakako nisu bila ova dva mladića.

Ovakvi gestovi ne da nisu "patriotski" već naprotiv vrlo su opasni kada je u pitanju bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji naročito u ovome osetljivom trenutku, gde nasilje nikome neće doneti koristi, a može biti povod za eskalaciju mnogo ozbiljnijih sukoba.

Od nadležnih organa tražimo hitnu reakciju i privođenje nasilnika koji nisu ugrozili živote samo dva albanska mladića već čitavog naroda koji živi u Južnoj srpskoj pokrajini. 

Srpska desnica se nada brzom oporavku teško povređenog mladića i apeluje na sve strane da se očuva mir i stabilnost na teritoriji čitave Srbije - stoji u saopštenju Srpske desnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading