Iživljavanje! Pojedini mediji u Prištini nude besplatnu reklamu za kosovsku robu!

Autor: Tanjug

Vesti

22.11.2018

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko kosovskih medija ponudilo je danas besplatni reklamni prostor za kosovske proizvode, posle odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Među njima je i kosovski portal Insajderi, koji je, uz to, pozvao na bojkot srpskih proizvoda i na podršku lokalnim proizvođačima. 

- Zato nudimo besplatni prostor, kako bi se ujedinili u postizanju velikog ideala: proterivanje Srbije sa Kosova - piše taj portal čiji glavni i odgovorni urednik Vehbi Kajtazi u autorskom tekstu kaže da treba pamtiti bar kod srpskih proizvoda 860. 

- Evropa može da nas natera da skidamo taksu za srpske proizvode, ali niko ne može da nas natera da ih kupujemo - naveo je Kajtazi. 

Dnevni list "Zeri" je na naslovnoj strani, na tri jezika - engleskom, srpskom i albanskom, napisao "stop 100%" uz poruku "S ljubavlju sa ''takozvanog'' Kosova", a u tekstu objašnjava odluku kosovske vlade koja je u Beogradu ocenjena kao politička mera sa dalekosežnim posledicama. 

10 kompanija izbeglo povećane takse

Deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji, a robu plasiraju na Kosovo i Metohiju, neće plaćati 100 odsto više takse koje je Priština juče uvela za svu robu iz Srbije. 

Za ove kompanije Priština je donela aneks prethodne odluke, kako bi proizvodi ovih preduzeća mogli da se plasiraju na KiM. 

Među tim proizvodima nalaze se popularni sokovi, piva, mlečni proizvodi, bela tehnika, a i jedan keks koji Srbi obožavaju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Sima

22.11.2018 14:52

Da li su ovo vrednosti EU? Ako EU ne reši ovo ubrzo onda su ovo njihove vrednosti.

milos

22.11.2018 15:00

Haha,koliko su jadni.

Milan L

22.11.2018 15:04

Sve vidi Bog, samo polako. I onaj lomio krst, pa ga stigla kazna.

Vesna

22.11.2018 15:09

Zaista je iživljavanje i notorni bezobrazluk.