SINIŠA MALI: Raste nam Srbija, imamo velike planove

Autor: Alo, Republika

Vesti

06.02.2019

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u "Novom jutru" da je MMF prihvatio i potvrdio izuzetno dobre ekonomske rezultate Srbije i dodao da je sada prioritet nastavak strukturnih reformi, pre svega u javnim preduzećima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Ministar finansija Siniša Mali

On je rekao da je Srbija na pravom putu ekonomskog oporavka i rasta. Mali je istakao dva cilja posete delegacije MMF-a Srbiji - da se potvrde rezultati iz 2018. godine i da se definišu ciljevi i prioriteti za ovu godinu.

- Veoma je važno da je MMF prihvatio i potvrdio izuzetno dobre ekonomske rezultate za 2018. godinu, još jedan put ću ponoviti, to su visoka stopa rasta BDP-a, 4,3-4,4 za 2018. godinu, što nas svrstava među najbrže rastuće ekonomije ne samo u regionu, već i u Evropi - naveo je Mali.

Mali je napomenuo da će se pratiti stanje u narednim mesecima i da će sa ovom stopom rasta sigurno biti razmatrano povećanje plata i penzija.

Ministar je istakao i da je naša zemlja mnogo stabilnija i naprednija, ali da ga brine i zaprepašćuje kao osobu i kao čoveka situacija kada su u subotu na Terazije doneta vešala.

- Njihova politika je politika vešala i politika nazivanja žena ku*vama, a naša potpuno suprotna svemu tome. Mi negujemo politiku ženskog preduzetništva i ostajanja mladih u našoj zemlji - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
jelka

06.02.2019 08:05

Sjajne vesti!

Lela

06.02.2019 08:06

Srbija vodi sjajnu ekonomsku politiku.....

Nikola

06.02.2019 08:11

Srbija je ekonomski sve stabilnija. Najgori krizni period je za nama, vreme je da se ozbiljno radi, domacinski ponasa i gradjani osete rezultate reformi.Respekt

Dusica

06.02.2019 08:16

Srbija svakodnevno napreduje.