Mali: Pripremamo budžet za 2020, veliki deo ide za putnu i železničku infrastrukturu

Autor: Tanjug

Vesti

09.07.2019

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo finansija uveliko priprema budžet za 2020. godinu, izjavio je resorni ministar Siniša Mali i naveo da će veliki deo novca iz državne kase biti opredeljen za javne investicije, odnosno za putnu i železničku infrastrukturu.

RepublikaFoto: beograd.rs
Siniša Mali

- Očekujemo da za to bude izdvojeno skoro 300 miliona dinara, što je najveća svota koja je za tu namenu određena u budžetu poslednjih godina - rekao je Mali za Srpsku ekonomiju, povodom godišnjice preuzimanja funkcije ministra finansija.

On je naveo da država želi da gradi još više puteva, kako bi se na taj način Srbija povezala s regionom i Evropom, za šta su obezbeđena značajna sredstva za narednu godinu u budžetu.

Kaže da je danas, nakon što su konsolidovane javne finansije, najveći izazov naći nove izvore rasta i da se zato radi na smanjenju opterećenja za privredu, novim zakonima, a - zajedno sa Svetskom bankom - i na "Novoj agendi rasta".

Jedna od stavki u projektovanju budžeta, svakako će biti, kaže, i novac za održavanje izbora na proleće naredne godine.

Odgovarajući na pitanje da li će u budžetu biti opredeljen možda i novac za održavanje referenduma o KiM, Mali kaže:

- Politika i ekonomija jesu povezane, ali nije na meni da komentarišem pitanja kao što je referendum o Kosovu. Što se tiče izbora, oni su redovni i svakako nas očekuju na proleće, tako da je jasno da će to biti jedna od stavki u budžetu za 2020. godinu, što je i naša zakonska obaveza.

Dodaje da ne može da se bavi pitanjem "koliko košta nerešen status Kosova" jer nema zvanične podatke, ali da je jasno "da nas košta i da će nas koštati, i to u svakom smislu, kako u finansijskom tako i u nekom drugom, možda važnijem".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading