Siniša Mali: Sve radimo kako bismo povećali kvalitet života građana

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

13.08.2019

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali osvrnuo se danas na najnoviji izveštaj "Fajnenšel tajmsa" u kome se Srbija našla na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija za 2019. godinu i ocenio da je to odlična vest za Srbiju.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Siniša Mali

- Ponosni smo na činjenicu da od svetskih finansijskih institucija, kao i uglednih finansijskih magazina, često dobijamo potvrde o ispravnoj ekonomskoj politici. Makroekonomski rezultati koji garantuju stabilnost i sigurnost poslovanja omogućili su da danas investitori, i to najveći, prepoznaju Srbiju kao takvu zemlju, u kojoj će njihova investicija biti na pravi način realizovana i uticati na napredak u svakom smislu - rekao je Mali.

Ministar je izjavio da ocena Fajnenšel tajmsa da je Srbija na čelu rang liste za 2019. godinu po broju stranih direktnih investicija, kruna rada Vlade Republike Srbije.

- Nećemo se zaustaviti i nastavljamo sa reformama kako bismo bili još atraktivniji investitorima koji razmišljaju gde da plasiraju svoj kapital. Sve ovo radimo kako bismo povećali životni standard i kvalitet života građana - naglasio je Mali.

Ministar Mali je istakao da Srbija nastavlja sa kreiranjem povoljnog investicionog ambijenta, te da je do polovine jula ove godine ostvarila dve milijarde evra stranih direktnih investicija, a očekuje se blizu četiri milijarde evra do kraja godine.

- Ocena Fajnanšel tajmsa, kako je to istakao i naš predsednik Aleksandar Vučić, definitivno će biti dodatni vetar u leđa svima nama i još jedan je poziv investitorima da razmisle o Srbiji kao državi u koju vredi ulagati - zaključio je Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Lea

13.08.2019 18:14

Kvalitet zivota je iz godine u godinu sve bolji.

Beogradjanin979

13.08.2019 18:39

Pred Sinisom Malim je blistava buducnost!

Beogradjanin979

13.08.2019 18:39

Mali je izuzetno kvalitetan i sposoban covek.

Beogradjanin979

13.08.2019 18:40

Napredak Srbije je ocigledan.