Ministar finansija odgovara na pitanja građana, a evo koja su najteža

Autor: Kurir, Republika

Vesti

15.04.2020

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali odgovara danas na pitanja građana i privrede o "Programu ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata izazvanih pandemijom virusa Kovid-19 i podršku privredi".

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Siniša Mali

Njemu su se građani obratili na zvanični Instagram nalog, a na adresu ministra stigla su mnogobrojna pitanja. 

- Ministre moj, jedno pitanje, imam dva sina, od tri i 13 godina, stanujem privatno. Inače sam vozač više od 30 godina, radio sam dok ova epidemija nije došla. Kako da prehranim moju porodicu? Hvala ako znate odgovor.

- Poštovani ministre! Ja kao preduzetnik paušalac, gde nemam ni jednog zaposlenog i da nikad nisam bio u obavezi da dostavljam ppp-pd obrazac, da li je potrebno da se prijavljujem elektronskim putem, ili to ide automatski, bez ikakvog mog angažovanja po tom pitanju? Hvala unapred.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Počeli smo! Stiglo je više od 2.000 vaših pitanja. Hvala svima na porukama, odgovaramo. ?

A post shared by Siniša Mali (@mali_sinisa) on Apr 14, 2020 at 11:13pm PDT

 

- Poštovani ministre, znam da imate puno pitanja i da nećete moći svima da odgovorite,ali se ipak nadam da ćete na moje odgovoriti. Imam tri pitanja: 1. Da li će ovog meseca i kada biti isplata dečijeg dodatka (ako znate odgovor)? 2. Kako izgleda prijava na koju poslodavci moraju da se prijave da bi nama radnicima bio uplaćen minimalac? 3. Ako u toku ove nedelje, pre Vaskrsa pošalju prijavu kada ce leći prvi minimalac? Zahvaljujem se da li bilo odgovora ili ne. Srdačan pozdrav. Svako dobro.

 

 

- Kako će biti isplaćene pare, sto eura nama nezapošlenima? Na koji račun i kako ih posle podići?

Ovo su samo neka od 2.000 pitanja upućenih ministru finansija.

Ipak, najviše pitanja je stiglo od preduzetnika koji su želeli da znaju nešto više o ekonimskim merama Vlade Srbije za pomoć privredi.

 

 

Podsetimo, Mali je predstavio uredbe koje je Vlada Srbije usvojila kako bi realizovala programa ekonomskih mera pomoći privredi i stanovništvu u jeku epidemije koronavorusa vredan 5,1 milijardi evra, odnosno 608,3 milijardi dinara. 

Program ekonomskih mera inače sadrži četiri mere, mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima i vredan je 5,1 milijardi evra, odnosno 608,3 milijardi dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading