VLAISAVLJEVIĆ: Aerodrom "Nikola Tesla" sa Vansijem ide u svetsku elitu!

Autor: Tanjug

Vesti

22.03.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Beogradski aerodom "Nikola Tesla" će sa koncesionarom "Vansi" preći od regionalog igrača u svetsku elitu", rekao je danas v.d. direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Saša Vlaisavljević

Prema njegovim rečima, francuska kompanija "Vansi" će preuzeti upravljanje beogradskim aerodromom polovinom septembra, a najkasnije u decembru.

- Koncesija je fantastičan potez. Aerodrom je u poslednje četiri godine napravio rekordne poslovne rezultate, i u prava dva meseca ove godine imamo 631 hiljadu putnika, što je za tri odsto više - rekao je Vlaisavljević.

On je dodao da ostavljamo "Vansiju", koja je svetska kompanija i jedan od najboljih operatera u svetu, “čistu i zdravu” kompaniju.

- Smatramo da sa njihovim upravljanjem Aerodrom ide na svetsku mapu upravljanja. Takođe, smatram da sa sadašnjih 5,3 miliona putnika godišnje, već u narednih pet godina treba da dođemo od 10 do 15 miliona putnika godišnje. Mi više nismo regionalni igrač, pošto smo već najbolji u regionu, i sada idemo na svetsku mapu - podvukao je Vlaisavljević.

Koncesija srpskog aerodroma je, kako kaže, fantastičan potez Vlade Srbije i čestitao svim zaposlenima na Aerodromu koji su doprineli na postizanju dobrih rezultata.

Upitan kada će Vansi preuzdeti upravljanje Aerodromom, Vlaisavljević je rekao da su oni još na finansijskom, pravnom i tehničkom terenu, kao i da trenutno rade finansijski đu dilidžens.

- Mi, naravno, i dalje rukovodimo Aerodromom i postižemo rekord - izjavio je Vlaisavljević.

Na pitanje da li će Ugovor o koncesiji biti javan, on je rekao da je siguran u to, ali da nije na njemu kao direktoru Aerodroma da to kaže.

Dodao je, ipak, da nema razloga da Ugovor bude javan, pošto je ta koncesija "fantastična transakcija".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading