KAD JE GUSTO - BEOGRADSKI AERODROM: Svi biraju "Teslu" za prinudno sletanje

Vesti

21.06.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za prinudno sletanje svi biraju "Teslu"! Avion "Lufthansa German Airlines" na liniji Minhen-Sofija sa 125 putnika i šest članova posade vanredno je juče sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" jer je jednom putniku pozlilo. Posle ukazane pomoći, avion je nastavio dalje.

RepublikaFoto: Tanjug
U sigurnim rukama na našem aerodromu!

Slično se dogodilo i pre neki dan zbog nasilnog putnika u avionu, ranije zbog tehničkih problema na letelici...

POSLEDNJA PRINUDNA SLETANJA

15. JUN Avion kompanije "Novair" sa 156 putnika prinudno sleteo zbog putnika koji su se agresivno ponašali
6. JUN  Zbog naprslog stakla na pilotskoj kabini "Condor Airlines" vanredno i bezbedno sleteo u Beogradu
5. JUN  Putnici pozlilo na letu Minhen-Ankara "Lufthansa" se prizemljila
29. MAJ  Let avio-kompanije "Wizz Air" iz Larnake sleteo na "Teslu" zbog neprimerenog ponašanja jednog putnika, kog su dočekali policijski službenici
28. APRIL  Dva prinudna sletanja - "Thai Airways" i SAS vanredno sleteli za dva sata zbog putnika kojima je bila potrebna lekarska pomoć

PILOTI SVE PRATE

Sve to potvrđuje da piloti svetskih avio-kompanija koje nadleću region u slučaju vanrednih situacija tokom leta za prinudno spuštanje uvek biraju "Nikolu Teslu" od svih aerodroma u regionu. Razlog je najsavremenija tehnologija na aerodromu, kapaciteti i obučeno osoblje.

50 miliona evra uloženo u opremu i tehnologiju u poslednje četiri godine

Prvi čovek beogradske vazdušne luke Saša Vlaisavljević objašnjava da vazduhoplovci iz celog sveta prate dešavanja na aerodromima i tačno znaju kakva je gde oprema, tehnologija, osoblje, kapaciteti.

- Po opremi kojom raspolažemo svrstali su nas u isti rang sa aerodromima u Frankfurtu i Beču, na šta smo vrlo ponosni. U poslednje četiri godine u opremu i tehnologiju uložili smo čak 50 miliona evra. Naša vatrogasna služba i oprema za prinudno sletanje u operativnim službama je najsavremenija na svetu - kaže Saša Vlaisavljević, v. d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

DOBRI KAPACITETI

On ističe da je stanje opreme i kapaciteti za smeštanje putnika jedan od glavnih faktora koji utiču na pilote kada se u hitnim situacijama opredeljuju da prinudno slete na neki od najbližih aerodroma.

- Osim skupe i kvalitetne opreme na našem aerodromu, postoje i veliki kapaciteti za zbrinjavanje putnika. Takođe, operativno uslužno osoblje je na visokom profesionalnom nivou, kao i služba za Hitnu medicinsku pomoć - naglašava Vlaisavljević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading