MALI: Srbija - atraktivno tržište za ulaganje!

Autor: Tanjug

Vesti

20.07.2018

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji izveštaj "IBM Global Locations Trend 2018", prema kojem je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta kroz projekte stranih direktnih ulaganja u 2017. godini, još jedna je potvrda da je naša zemlja postala atraktivno tržište za investiranje, kaže ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Mali o ulaganju u Srbiji

- To je rezultat naših napora da stabilizujemo javne finansije i da napravimo dobar investicioni ambijent. Investitori dolaze u zemlju koja je stabilna, koja ima dobru infrastrukturu i koja je dobro okruženje za njihovo poslovanje - izjavio je Mali za Tanjug.

Investitori, kako dodaje, ne žele da rizikuju svoj novac i da ulažu u nestabilna tržišta.

- Ovo pokazuje da je srpska privreda na stabilnim temeljima i da je Srbija postala atraktivno tržište za ulaganje  ističe on.

RepublikaFoto: BEOINFO

Ministar dodaje da ohrabruje i novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji je savetodavnog karaktera i koji će trajati do januara 2021. godine.

- Naš zadatak je da u godinama koje dolaze budemo još bolji kako bismo privukli još više investicija, otvorili nove fabrike, nova radna mesta i poboljšali životni standard građana. Ovakve potvrde koje stižu od kredibilnih izvora iz inostranstva mogu samo da nam budu podstrek i motivacija da još jačim tempom nastavimo dalje da se borimo - zaključio je ministar.

RepublikaFoto: Promo foto

U izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu IBM-a se navodi i da je po kriterijumu broja kreiranih novih radnih mesta kroz SDI čija realizacija je započela u 2017. godini, Republika Srbija zauzela visoko 6. mesto među evropskim zemljama, a 15. mesto među svim državama sveta.

"IBM Global Busineš Services" analizira aktivnosti na polju ulaganja u celom svetu, i pojedinačno po zemljama, sa fokusom na broj novootvorenih radnih mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
StefanBrate99

20.07.2018 11:44

Kad je dobar tim, poput Sinise Malog normalno je da je Srbija veoma aktuelno trziste!

Rea

20.07.2018 11:50

Бићемо још привлачнији за нове инвеститоре.

EvroZona

20.07.2018 13:47

Samo da se nastavi ovakav trend stranih investitora u nasu zemlju,to je jedini nacin pospesiti privredu!!

lepi

20.07.2018 13:50

Sinisa donosi napredku nase ekonomije.