VELIKA OPASNOST OD POŽARA U NOVOM PAZARU: Čak 80 odsto zgrada nema ispravnu opremu za gašenje

Autor: Republika

Vesti

14.11.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna kontrola hidrantske mreže u zgradama u Novom Pazaru pokazala je da gotovo 80 odsto tih stambenih objekata nema ispravnu opremu za gašenje požara, rečeno je danas radiju Sto plus u gradskom Odeljenju za vanredne situacije i poslove odbrane. U tom odeljenju lokalne samouprave Novog Pazara su naveli da su im podatke o ispravnosti hidrantske mreže dostavili upravnici 31 zgrade.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Uglavnom se radi o nedostatku creva ili nekih drugih delova sistema koji su ukradeni ili jednostavno neispravni - kazali su u Odeljenju za vanredne situacije i poslove odbrane.

Vanredna kontrola hidrantske mreže u novopazarskim višespratnicama naložena je nakon požara u stambenoj zgradi "Bor" u kom su stradale tri žene.

Po nezvaničnim informacijama, hidrantska mreža u tom objektu je bila neispravna.

- Održavanje ispravnosti hidrantske mreže, prema Zakonu o stanovanju, je obaveza stambene zajednice, odnosno stanara i upravnika, pa zato apelujemo na njih da izvrše neophodne popravke i nabave opremu koja nedostaje kako bi moglo efikasno da se deluje u slučaju požara - naveli su iz Odeljenja za vanredne situacije.

Planirano je da kontrola ispravnosti hidranata u zgradama u Novom Pazaru bude završena do kraja meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading