Poznati pitanjima rešetali ministarku: Može biti samo jedan roze šlem!

Autor:

Vesti

26.01.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka saobraćaja uvek bez dlake na jeziku odgovara na sva pitanja. Tako je bilo i u ovom intervjuu bez cenzure, a posebno je zanimljivo da je molila da u odgovoru na jedno pitanje ostane smajli emotikon. Tu želju smo joj ispunili, a videćete i zašto joj je to bilo važno...

Foto: Srpski telegraf
Zorana Mihajlović

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

*Koja je sledeća stanica vašeg kabineta na točkovima?

- Dragi Miloše, ne smem da otkrijem tačnu lokaciju kako se građevinske firme ne bi unapred pripremile. Biće to svakako Koridor 10, koji ćemo posle više od 30 godina iščekivanja da završimo u mesecima koji su pred nama. Naravno, spremam i još neka manje prijatna iznenađenja za izvođače, sve u cilju da bi auto-put bio najkvalitetniji i najbezbedniji.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

*Kada neko pomene Ist vest bridž, koji deo tog mosta vam je najzanimljiviji?

- Najzanimljiviji su mi srpski stubovi ovog mosta, koji spaja istok i zapad. I ti stubovi mosta koji povezuje ove dve obale i dalje će biti jaki jer je ovaj most od vitalnog interesa sa našu zemlju.

Ne mislim da je šamaranje lek protiv nevaspitanja i prostakluka

Predrag Azdejković, gej-aktivista

*Gde ste nabavili roze šlem? Tražio sam po svim portalima i nigde ne mogu da nađem, a baš želim da ga imam.

- Ako vam to otkrijem, morala bih da vas... Može biti samo jedan roze šlem i možete tražiti koliko god želite, ali nećete ga pronaći (smeh).

Foto: Tanjug

Igor Bečić, poslanik SNS

*Nakon što je Sergej Trifunović nazvao novinarku Srpskog telegrafa kurvom, direktorka Studija B je rekla da bi svaka žena trebalo da mu zavali šamarčinu kad ga sretne na ulici. Da li biste i vi to uradili?

- Ne verujem u nasilje i ne mislim da je šamaranje lek protiv nevaspitanja i prostakluka. To se leči edukacijom od malih nogu, kao i ličnim primerom, da svako od nas osudi svaku vrstu nasilja nad ženama, kao i govor mržnje. Moramo da pokažemo da se razlikujemo od prostaka.

Miljan Damjanović, funkcioner SRS

*Kada će biti završeni koridor i brza pruga?

- Vrlo brzo. Kao što smo u prethodnih nekoliko godina završili 300 kilometara novih auto-puteva i obnovili oko 250 kilometara pruga, završićemo i ovo. Da se u Srbiji manje mahalo pištoljem, a više radilo, da se manje ratovalo, a više gradilo, da se manje gađalo cipelama i vređalo, a više poslova ugovaralo i da se manje kraduckalo, sve to bi već odavno bilo gotovo. Ali, šta da se radi, mi ćemo sve to da završimo kad nisu oni pre nas.

Boris Milićević, SPS

*S obzirom na vaše političko iskustvo, očekujete li izbore na proleće ili ne?

- SNS je bezmalo jednoglasno za vanredne izbore. Verujemo da naša politika i sve što radimo ima podršku većine u Srbiji. I to ubedljiviju podršku nego što to neki mogu i da zamisle. Ali, interesi naše stranke, kao i drugih stranaka, jesu jedno, a interesi nacije i Srbije nešto drugo. A predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek više računa vodi od državi nego o stranci.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Bule Goncić, glumac

*Šta biste vi uradili ili šta treba da uradimo da se žene i u javnom i u privatnom, porodičnom okruženju zaštite od verbalnog nasilja? Jer, do sada smo samo govorili o fizičkom nasilju, ali ja sam, kao otac dve ćerke, veoma zabrinut za njihovo rodno dostojanstvo. To vređa sve žene, kao što prozivanje bilo kog predstavnika neke ugrožene grupe vređa pripadnike cele te grupe.

- Poštovani Bule, hvala na ovom pitanju o problemu koji, verujem, opterećuje ogroman broj roditelja. Treba da znamo da rešenje nije ni brzo ni lako u današnjem svetu dostupnosti svih mogućih informacija. Za početak, od malih nogu moramo da učimo decu toleranciji i društvu bez nasilja. I moramo da razgovaramo, razgovaramo, razgovaramo i razgovaramo sa našom decom, da ih slušamo i razumemo. U javnom govoru moramo da izbacimo nasilni rečnik, mediji treba da pomognu i svako od nas mora da pruži lični doprinos.

Dragoljub Bekvalac, fudbalski trener

*Da li će i kada biti urađen auto-put od Beograda do Crnogorskog primorja kako se ne bismo više u strahu vozili kroz kanjon Morače?

- Da više ne putujute kanjonom Morače do mora, pobrinuće se kineska kompanija koja gradi auto-put kroz Crnu Goru do granice sa Srbijom. A mi ćemo sa istom kineskom kompanijom da se potrudimo da izgradimo najtežu deonicu od Požege preko Peštera do Boljara. Neće biti lako da obezbedimo oko 1,3 milijarde evra za ovu deonicu. Dok ne obezbedimo to, od sledeće godine imaćete mogućnost da od Novog Beograda do Čačka stignete auto-putem.

Foto: youtube.com/RTV Krusevac

Vera Nikolić, legenda atletike

*Da li pratite sport i koji? I da li stižete da odete u teretanu ili na fitnes?

- Draga Vera, trudim se koliko mogu da svaki trenutak slobodnog vremena odvojim za bavljenje sportom. Idem na pilates i plivanje prilično redovno. Volim da gledam atletske mitinge, naročito Ivanu Španović, ali gledam ponekad i fudbal i košarku.

Vesna Radusinović, spisateljica

*Koliko vam vremena ostaje za druženje sa sinom, najvažnijim muškarcem vašeg života?

- Nikada dovoljno. I što sam starija, to sve više osećam. Iako je u pubertetu, mislim da se razumemo: on i moj posao, ja i njegove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading