"SRBIJA NA KORAK OD DOBIJANJA INVESTICIONOG REJTINGA" Predsednik Vučić o rezultatima naše zemlje!

Autor:

Vesti

09.04.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja trgovinske razmene između Srbije i Francuske.

"SRBIJA NA KORAK OD DOBIJANJA INVESTICIONOG REJTINGA" Predsednik Vučić o rezultatima naše zemlje!

Foto: Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Danas u Parizu, predsednik Aleksandar Vučić izneo je optimističnu sliku o stanju srpske ekonomije na poslovnom Savetu Francuska - Srbija. Istakao je da Srbija postiže značajan napredak u oblasti javnih finansija, te da je zemlja unapredila svoj rejting, približavajući se investicionom rejtingu. Predsednik je naglasio da, iako uvek može biti prostora za poboljšanja, trenutni rezultati ukazuju na značajan napredak

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja trgovinske razmene između Srbije i Francuske, ističući da je ta oblast doživela značajan napredak, što je pozitivan indikator za buduću saradnju između dve zemlje.

- Veoma sam srećan što možemo da analiziramo šta smo uradili u poslednje vreme i da li smo 100 odsto zadovoljni rezultatima našeg rada. Uvek mogu da kažem da smo mogli bolje, ali je mnogo bolje nego što je bilo, bar kada je u pitanju ukupna trgovinska razmena između Srbije i Francuske - rekao je Vučić na sastanku sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

Predsednik je istakao da je javni dug Srbije iznosi 48,5 procenata BDP, dok se očekivani nivo budžetskog deficita kreće oko 2,2 procenta. Naglasio je da su ovi podaci pokazatelj stabilnog ekonomskog okruženja i pružaju dobre perspektive za dalji razvoj.

Vučić je istakao da je Srbija sprovela brojne reforme, posebno u oblasti državnih preduzeća, te da je uspešno privukla značajan broj francuskih kompanija. Takođe, naglasio je da postoji prostor za dalje proširenje saradnje u mnogim oblastima.

- Već bismo taj rejting dobili od tih velikih kuća za ocenu kreditnog rejtinga. Istovremeno, stanje naših javnih finansija je zaista dobro - naglasio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (17)

Loading
Tas

09.04.2024 10:21

Vucic se trudio da Srbija postavi stabilne ekonomske temelje.

Nole

09.04.2024 10:25

Srbija ide dobrim putem, to je evidentno!

Sara

09.04.2024 10:27

Naša zemlja napreduje zahvaljujući Vučiću!

Lana

09.04.2024 10:28

Srbija je uz Vučića mnogo naprednija!