VUČIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTOROM KANCELARIJE OEBS-A! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.04.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak Vučića i Mekačija održan je u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTOROM KANCELARIJE OEBS-A! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Matea Mekačija, direktora Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Sastanak Vučića i Mekačija održan je u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Podsetimo, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da se juče u Mostaru sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o narednim koracima u vezi sa dijalogom.

- U Mostaru sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao i o narednim koracima u dijalogu, predstojećem sastanku glavnih pregovarača, kao i regionalnim dešavanjima - naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

Dodao je da je naglasio da je potreban hitan napredak u implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić stigao je posle sastanka bio na otvaranje Sajma privrede u Mostaru, na kome nastupa i 26 kompanija iz Srbije.

- Hvala vam na gostoprimstvu, hvala na toplom dočeku. Juče smo uradili važnu stvar, uspostavili redovnu liniju između Beograda i Mostara, siguran sam da će za godinu ili dve to biti najbolja i jednako važna linija. Nije nam prvi put da se ovde sretnemo, možemo da se družimo i razgovaramo o svim temama, a onda neretko gledamo ko će i kako koga za gušu, da evropljani ne vide, da nam glavni cilj bude da onaj drugi ne uspe, nadam se da ćemo to da promenimo. Imao sam kratak razgovor sa Plenkovićem. Neću da govorim o našim primedbama prema drugima, kojih ima mnogo ali hoću o onome što su primedbe na naš račun i da to popravljamo. Ako je istina da su napadnuti hrvatski novinari u Pančevu, naši nadležni će uraditi sve da to reše. Nadam se da ćemo imati više iskrenosti svi, jedni prema drugima. Verujem da zajednički možemo da živimo i napredujemo brže. Hoću da se zahvalim i svima koji su ovde bili domaćini, i Hrvatima i Bošnjacima i Srbima. Pozivam sve kompanije iz Srbije da sarađuju sa kompanijama iz BiH, iz Hrvatske... - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Igor

17.04.2024 10:50

Vucic svakodnevno radi u interesu svoje zemlje

Milko

17.04.2024 10:50

Jos jedan od veoma vaznih sastanaka za Srbiju

Mira

17.04.2024 10:52

Predsednik se maksimalno trudi da Srbija ima sto bolji autoritet u svetu

Mira

17.04.2024 10:52

Predsednik se maksimalno trudi da Srbija ima sto bolji autoritet u svetu