"RAZGOVARALI SMO O RAZVOJU BILATERALNIH ODNOSA" Predsednik Vučić se sastao sa premijerom Komonvelta Dominika (FOTO)

Autor:

Vesti

18.04.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je pozvao Komonvelt Domnika da učestvuje na EXPO 2027!

"RAZGOVARALI SMO O RAZVOJU BILATERALNIH ODNOSA" Predsednik Vučić se sastao sa premijerom Komonvelta Dominika (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom.

- Sa premijerom Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom sam razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju.

Pozvao sam Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača - napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom.

Prethodno je predsednik Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija, kao i ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa.

I predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Surinama Albertom Ramdinom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Srba

18.04.2024 13:58

Hvala prijatelji.

Sandra

18.04.2024 14:02

Nastavljamo da razvijamo saradnju u svim oblastima od obostranog interesa.

Sa

18.04.2024 14:02

Sastanci su veoma vazni za pocetak i nastavak uspesne ekonomske saradnje.

Ana

18.04.2024 14:05

Vazan sastanak za Srbiju.