TAČNO U 9 SATI! Vučić se sastaje sa Džejmsom O'Brajanom!

Autor:

Vesti

20.04.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

TAČNO U 9 SATI! Vučić se sastaje sa Džejmsom O'Brajanom!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Sastanak će biti održan u 09.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Nakon sastanka su predviđene izjave ze medije.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije „Vihor 2024“ na Privremenom poligonu „Pešter“.

- Hoću da čestitam našoj vojsci na uspešno izvedenoj vežbi. Ovo što smo danas videli je pokazatelj toga koliko je Srbija napredovala u poslednjih deset godina, koliko je uspešna i koliko je ulagala u svoju vojsku. Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše vojske, ali ćemo morati još mnogo da radimo, kupujemo, popravljamo i da se više oslanjamo na našu namensku industriju.


Naše je da snažimo, jačamo, ekonomski napredujemo i rastemo, da brinemo o svim infrastrukturnim projektima i snaženju armije, da bismo bili mnogo jaki da zaštitimo Srbiju od svih onih koji bi da je sruše.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija! - napisao je Vučić na Instagramu. 

Na privremenom poligonu Pešter Vojska Srbije angažovala je više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme, od kojih više od 50 modernizovanih sredstava i sredstava u razvoju, poput izviđačke bespilotne letelice "pegaz", drona malog dometa "vrabac", naoružane bespilotne letelice kratkog dometa "senka", kiler drona "osica", naoružanog drona "obad", kao i naoružanog mini kvadrikoptera "komarac". 

U realizaciji taktičkih i vatrenih zadataka  upotrebljeni su tenkovi M-84 i  T-72M, borbena oklopna vozila BOV OT, "Miloš", "Lazar-3", MRAP, samohodna haubica 155 mm "Nora-B52", modernizovani i digitalizovani višecevni lanseri raketa "oganj" i vozila "hamvi".

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Nataša

20.04.2024 06:37

aleksandar vucic avojim postupcima i delima pokazuje da mu je stalo do srbije i njenog daljeg razvoja i napredka

Nataša

20.04.2024 06:38

srbija ce nastaviti da se razvija i napreduje jer je vodjena pravim covekom aleksandrom vucicem

Tea

20.04.2024 06:38

Veoma važan sastanak sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Nataša

20.04.2024 06:39

srbija ce sigurnim koracima ici napred u jos bolju sigurniju i stabilniju buducnost zajedno sa aleksandrom vucicem