Vučić otkriva: Kurti vodi tajnu kampanju u Severnoj Makedoniji!

Autor:

Vesti

22.04.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić optužuje Kurtija za mešanje u unutrašnja pitanja Severne Makedonije

Vučić otkriva: Kurti vodi tajnu kampanju u Severnoj Makedoniji!

Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug News Agency official


U toku sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o radu UNMIK-a, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je optužio lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, za mešanje u unutrašnja pitanja Severne Makedonije. Vučić je istakao da Kurti nije prisutan na sednici u Njujorku jer je zauzet vođenjem kampanje za izbore svoje stranke u susednoj državi.

Popularnost predsednika Srbije u Severnoj Makedoniji

Vučić je izrazio iznenađenje činjenicom da je, prema njegovim rečima, najpopularniji političar u Makedoniji - predsednik Srbije, iako nema nikakvu kampanju u toj zemlji. On je istakao da se kao predsednik Srbije izvinjava zbog postupaka svog državljanina Aljbina Kurtija i naglasio da mešanje u unutrašnja pitanja Severne Makedonije nije politika Srbije, već delovanje neodgovornog državljanina.

- Zamislite, najpopularniji političar u Makedoniji nije Kurti nego predsednik Srbije Vučić, koji pritom nema nikakvu kampanju u Makedoniji. Izvinjavam se kao predsednik Srbije što naš državljanin postupa ovako u međunarodnoj areni - rekao je Vučić.



Reakcije na optužbe

Nakon Vučićevih optužbi, još uvek nema zvaničnih reakcija iz Pokreta Samoopredeljenje ili Aljbina Kurtija. Međutim, očekuje se da će ova situacija izazvati žustru raspravu kako u samoj Severnoj Makedoniji, tako i u međunarodnim diplomatskim krugovima.

- Želim da prenesem ljudima u Severnoj Makedoniji da mešanje u njihova unutrašnja pitanja nije politika Srbije, već našeg neodogovrnog državljanina Aljbina Kurtija - rekao je Vučić.


Dok se situacija razvija, jasno je da su optužbe predsednika Srbije izazvale dodatnu napetost u odnosima između Srbije i Severne Makedonije. Pitanje mešanja u unutrašnja pitanja drugih država predstavlja osetljivo pitanje u međunarodnim odnosima, a reakcije na ove optužbe će svakako imati dalekosežne posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (36)

Loading
Goran

22.04.2024 17:39

Vučić raskrinkao svo licemerje Kurtijeve politike.

Ana Pavlović

22.04.2024 17:42

Severna Makedonija ne bi trbala da se meša u naša unutrašnja pitanja

zivkag2306

22.04.2024 17:43

Zapadno čedo će uvek biti nagradjeno za svaki besmisleni incident! Srbija ima pravo da se bori za sebe i svoj narod i me treba nikada da odustane!

Ena

22.04.2024 17:43

Kurti po zadatku Zapadnih sila lobira u Severnoj Makedoniji.