Novosadski naprednjaci odgovorili SZS: Ne zabranjujemo skupove, ne bežimo od razmene mišljenja

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Savez za Srbiju saopštio da je njihovim predstavnicima sinoć onemogućeno da razgovaraju sa građanima u prostorijama jedne mesne zajednice u Novom Sadu i za to optužio Srpsku naprednu stranku, Gradski odbor SNS je takve optužbe odbacio, a u saopštenju za medije poručio da nikad nisu bežali ni od suda građana, ali ni od razmene mišljenja sa bilo kojom suprotstavljenom strankom.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

U saopštenju podsećaju da je aktuelna gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem, a uz podršku republičkog nivoa vlasti obezbedila najveće investicije u modernoj istoriji Novog Sada i otvorila više hiljada radnih mesta nakon 20 godina zatvaranja fabrika i otpuštanja. 

Time je, kažu, Novi Sad postao atraktivan i za takve investitore koji su spremni da u gradsku kasu uplate više od 40 miliona evra otvarajući najveći tržni centar u Srbiji, "osećajući klimu pozitivnog rasta grada i predviđajući napredovanje Novog Sada koje će isplatiti njihovo ulaganje". 

U saopštenju poručuju da SNS neće nikad zabranjivati nikakve tribine ili skupove, pogotovo neće zabranjivati "onima koji su uništili i opljačkali naš grad, koji su istovremeno u Solunu i Beogradu, koji su avansno uplatili nevidljivi Bulevar Evrope, koji su sinonim za sve prljavo što se pojavilo u politici i zbog kojih su pristojni građani odbili da učestvuju u takvom političkom okruženju". 

 

 

Građani su, kažu u Gradskom odboru, postavili upravo SNS na čelo grada kao potpuno drugačiji stranku i na "nivo popularnosti i podrške kakvu niko nije imao". 

- Srpskoj naprednoj stranci ide u prilog da svi oni kompromitovani, istrošeni i ukaljani kadrovi drže predavanja, kako nama, tako i biračima. To nas uverava da će Novosađani i dalje, u ovako velikom broju, podržavati SNS i gradonačelnika Vučevića - zaključuju u saopštenju. 

Predstavnici Saveza za Srbiju su razgovor s građanima sinoć održali ispred prostorija mesne zajednice, a postupak Saveta Mesne zajednice "Boško Buha" koji ih je usmeno obavestio da njihov zahtev za korišćenje prostorija nije odobren jer Savet nije ni zasedao, ocenili su kao "slučaj bez presedana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
milena

21.11.2018 16:57

SNS se ne pl;asi pljackasa i njihovog misljenja.

ana

21.11.2018 17:01

Bolje im je i da se ne okupljaju i ne brukaju.

Goran

21.11.2018 17:18

Logično je da se uredno i na vreme najave ako žele da koriste ptostorije MZ.

Daca

21.11.2018 17:19

Pokusavaju da se vade sa tvrdnjama da ih SNS zabranjuje, a u stvari nije imao ko da ih slusa pa im propao sastanak sa gradjanima.